Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
Facet z abfoto twierdził że to fabrycznie nowe ale canon zakończył sprzedaż tych aparatów i chcą wyczyścić magazyn... Coś mi się nie wydaje by Canon zaprzestał produkcji M6.

--- Kolejny post ---

Ustawienia w aparacie bardzo zbliżone. Test polegał na klikaniu tych samym przedmiotów w sklepie jak i na zewnątrz. Ogólnie widać było że obiektyw jest bardziej mydlany w Sony i oddawanie kolorów dużo bardziej mi podobało się w m100.
Jak robiles na pelnej dziurze tym szklem to faktyczne nie jest to dla takich przyslon najlepsze kitowe szklo.
Wystarczy przyslonic o 1-2 dzialki i szklo jest bardzo ok tak do okolo 43mm. Powyzej mydli.
Warto zwrocic uwage, ze masz kitowe szklo PZ czyli zoom regulowany elektronicznie co jest super sprawa przy filmowaniu.
Sony zrobilo kompromis miedzy gabarytami, jakoscia obrazu a zoomem elektronicznym.
Przez kilka miesiecy bardziej filmowalem niz focilem tym szklem az kupilem sobie sel 18-105/4.
Zestaw A6000 z kitem jest naprawde maly gabarytowo i wchodzil mi do futeralu od kompaktu.
Tym dosc niepozornym zestawem robilem szybkie serie fot + filmowalem.
AF mi wyrabial podczas nocnego filmowania szybko jadacych samochodów sel 18-105/4 to juz... POEZJA filmowania.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Słowo klucz: subiektywna ... Co do nietrafiania to mnie w a6000 też się to zdarzało. Tak samo jak zdarzyło się też że dosłownie rozpadł się obiektyw (na dwie części) i to z dnia na dzień bez powodu. Podejrzewam że jedno ma związek z drugim.
No to miales pecha z tym obiektywem.
Mi sie jeszcze nigdy nie zdarzylo aby mi jakikolwiek obiektyw rozpadl sie.

Z drugiej strony czytalem, ze ludziom rozpadaly sie szkla EF 50/1.8 II.
Jak na zlosc mam to szklo od wielu, wielu lat i nie chce mi sie rozpasc