Zobacz wyniki ankiety: Który lepszy ?

Głosujących
3. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 69

Wątek: Canon M100 vs Sony a5100

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Canon M100 vs Sony a5100

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    Jakaś masakra, mam świadomość że to dość tanie aparaty ale jak na 2500zł bo tyle on tam kosztował to lipa. Rawy takie se, jpgi jeszcze gorsze - aparat trafiał jak chciał. Aj....

Wiesz co mimo że fuji spoko, to po przekopaniu tony sampli w sieci głównie rawów to chyba najbardziej podoba mi się obrazek z m100/m6
    No i spoko To Tobie mają się podobać zdjęcia

Co do pracy AF-a to byłbym ostrożny w osądach, bo znam możliwości AF-a z kilku puszek sony (Nexy i A7), Canonów 5 i 7D oraz kilku Fuji. Każdy system działa nieco inaczej i trzeba potrafić go obsłużyć. W Nexach i Sony A7 nie miałem żadnych problemów z AF-em. A już wielokrotnie słyszałem o takowych od użytkowników, którzy ustawiali sobie obszar ustawiania ostrości na "szeroki" (notabene aktywny zawsze przy wszystkich automatycznych programach = aparat "myśli" za operatora).

Nie przyjmuj tego do siebie Ale, nie będę pierwszym, który napisze o tym że nieostre zdjęcia i to że "aparat trafiał jak chciał" to w 90% wina użytkownika
    Od tego jest grupowanie stref i zmiana rozmiaru pól AF-a oraz punktowy AF ze śledzeniem obiektu. O Pre-AF , Eye AF nawet nie będę wspominał
    Ostatnio edytowane przez candar ; 03-11-2018 o 20:59
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów