radiki - racja, https://www.optyczne.pl/50.4-poradni...a%C5%82_3.html tutaj jest ładnie opisana różnica między konwertuj do profilu a przydziel profil - mój błąd. Jeszcze sprawa która mi nie daje spokoju - jak robię coś w LR a potem daje edit in photoshop to tworzy mi sie plik TIFF 16bitowy, czytałem że on jest uniwersalny do otwierania w różnych programach. Ale czy nie mógłbym obrabiać pliku CR2 z LR w photoshopie zamiast tworzyc nowy plik tiff (nawet do 300MB) ktory niepotrzebnie zajmuje miejsce? Nastepnie w PSie daję 'zapisz' i znowu wracam do LR a ten tiff pozostaje do usuniecia.
marlo- Mam na myśli classic czyli pełnoprawną wersję, i tak pracuje tylko na komputerze a wiec powiazanie z telefonem jest mi niepotrzebne. Wkurza mnie najbardziej ze nie moge sobie przybliżyć zdjęcia lupą (Z) jak w PSie, tylko trzeba kombinować z ctrl+scroll albo przyciski w sekcji nawigator...
Macios - swego czasu używalem capture one, ale szybko się przesiadłem na photoshopa i chciałbym już pozostać w środowisku adobe, lepsza korelacja między plikami i wszystko pod ręką