Witam,
prosze szanownego grona ile placi sie za tokine 28-70 2.8 PRO SV - dodam ze uzywana.
dziekuje
Witam,
prosze szanownego grona ile placi sie za tokine 28-70 2.8 PRO SV - dodam ze uzywana.
dziekuje
Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl
allegro zobacz
wisza po 700-900 ale nikt tego nie kupuje
hmm 600?
Po co Ci taka Tokina do 350D?
Być może to niezła alternatywa dla Tamrona. Słyszałem, że gorzej wykonana i optyka nie za bardzo. Ale może jak się trafi egzemplarz? Z drugiej strony nikt taniego obiektywu, który jest ok nie sprzeda...Zamieszczone przez ukasz
350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX
to mnie zaskoczyliscie![]()
na fredmiranda calkiem dobrze wypadla ...
moze cos wiecej czemu taka zla ?!?
Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
Cos chyba mocno pokreciles misiulZamieszczone przez misiul
. Tokinami mozna Lki w deski wbijac, wykonanie jest perfekt, Tamron to przy Tokinie wydmuszka...
Z drugiej strony ten obiektyw niebardzo nadaje sie do cyfry i trzeba trafic dobra sztuke, z analogiem to naprawde swietny obiektyw...
Na pewno nie kupil bym go w sprzedazy wysylkowej, tylko zakup w sklepie i wybieranie z kilku egzemplazy z dokladnym sprawdzaniem efektow, czyli zdjec nimi zrobionych, najlepiej na notebooku...
Ostatnio edytowane przez Andee ; 13-05-2006 o 09:08
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
to sie sprawa komplikuje bo chce do cyfry - jak w stopce - a obiektyw chce kupic na aukcji (ale z gwarancja w DE bo tam mieszkam)
witam
Wydaje mi się ze wiele osób powtarza nieprawdziwe opinie o tym obiektywie ze jest bee i nie nadaje sie do niczego - no cóż tokina nie jest w polsce zbyt popularna. Wiele osób mowiących ze jest zła nie miało jej nigdy na korpusie.
Akurat ja miałem ten obiektyw kupić i wziąłem go z komisu w krakowie na testy. Jakość wykonania jest świetna od tamrona duzo lepsza, AF jest cichszy i duzo szybszy niż tamron. Sprawa ostrości: IMHO jeśli trafisz na tokinę dobrą, nie mydląca masz ostrość która wystarcza - jest identyczna jak tamron - nie popadajmy w skarajności nikt nie ogląda fotek przez lupkę ewentualne różnice są moim zdaniem pomijalne. Konieczne jest sprawdzenie konkretnego egzamplarza - ostrości (rozrzut jak w tamronie) i działenie AF - w tym który testowałem ostrość wypadała duuuuuuzo przed punktem, dlatego mam tamrona. Nie szuklałem kolejnej dobrej tokiny bo mialem zabyt mało czasu. Tarmon jest świetny ale dobra tokina takze !!!
A wiec warto - jesli to dobry egzemplarz mieć ten obiektyw.
Pozdrawiam
Piotrek Wolak "trampek"
EOS 20D + BG-E2 + EOS 50E + BP-50 + 17-40 4,0 L + 70-200 4,0 L + 50 1,4 + 85 1,8 + 550EX
zauwazylem, ze tokina w PL jest raczej egzotykiem - w przeciwienstwie do DE lub USA.
Dzieki, za informacje - powalcze na aukcji i jak wygram to zobacze jak ostrosc wypadnie
Pozdrwiam
Może i egzotykiem, niemniej jednak współpraca niektórych egzemplarzy 350D z Tokiną - to dopiero może być egzotyka (radzę najpierw sprawdzić). Podchodziłem do zakupu 28-70/2.8 oraz 28-80/2.8 i totalna porażka, z moim korpusem miałem taki FF (na wąskim końcu), że nie uwierzysz. Z obiektywami Canona, zero problemów.