Tak jak w temacie...kupić najpierw jasny obiektyw (c50 1.8) czy lapmę 430 ex ? Często zdarza mi się robić zdjęcia w pomieszczeniach, gdzie światło tylko "zagląda". Sąt o zdjęcia różne i myślę, że jeśli chodzi o ogniskową 50 by mi stykła.
canon ef 50 1.8
Canon 430 ex
Tak jak w temacie...kupić najpierw jasny obiektyw (c50 1.8) czy lapmę 430 ex ? Często zdarza mi się robić zdjęcia w pomieszczeniach, gdzie światło tylko "zagląda". Sąt o zdjęcia różne i myślę, że jeśli chodzi o ogniskową 50 by mi stykła.
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
ja bym wybral lampe - masz w koncu kit'a a do 50'tki potem szybciej nazbierasz fundusze..
lampa
tylko zapomniałem dodać, że na lampę będę musiał poczekać jeszce troszkę (2miechy może)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Powiem tak: mam 50/1.8 i 430EX. Zdecydowanie częściej przy robieniu zdjęć w słabym oświetleniu korzystam z lampy niż z 50-tki. Po drugie jeżeli masz kasę na lampę to później szybciej doskładasz na dużo tańsze szkło.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
No i zdania podzielone..... a może trzecie - i to i to kupić, a stosować jak wymagają warunki. Ale czy 50 nie za wąska do pomieszczeń? Chyba, że pałacowe......
O zagalopowałem się, a widzę że jednak nie masz jeszcze kasy na 430 ex. Mimo wszystko w pierwszej kolejności wybrałbym lampę.Zamieszczone przez mattnick
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
zamierzam kupić i to i to. Tylko pytam co byście polecali jako pierwsze...
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
idz do wrozki... co za roznica kup odrazu oba ... ja wlasnie musze kupic 350d i jak na zlosc nie moge dostac w tym pieknym kraju ... no chyba ze zaplace jak za zboze
po chwili dodane ...
sonde dorobiles? to powaznie idz do wrozki za pare zloty podejmie decyzje za ciebie jak cos to bedziesz psioczyl na nie :P
Ostatnio edytowane przez emisiaczek ; 12-05-2006 o 22:21