Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: nowy komputer jaki win jaki procesor

Widok wątkowy

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Domyślnie Odp: nowy komputer jaki win jaki procesor

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Tę którą dostaniesz w dobrej cenie. Czy myślisz, że zauważysz różnicę pomiędzy i7-8700 i i5-8600? Ja sądzę, że nie zauważysz nawet jeśli wybierzesz i3-8100. Natomiast na pewno zauważysz, jeśli za różnicę w cenie kupisz więcej ram lub szybszy i większy dysk.

--- Kolejny post ---

Moim zdaniem spokojnie można się cofnąć więcej jeśli i tak wymieniasz całe komputery, a nie pojedyncze podzespoły.
    Tak jak piałem wcześniej mam zamiar złożyć całkiem nowy komputer .Tylko chcę , aby wystarczył mi na 2-3 lata jak nie więcej gdyż nie biorę pod uwagę gier a przynajmniej tych najnowszych .
    Podstawa jest procesor i płyta główna w odniesieniu do obróbki zdjęć bez video...
    Pewnie nie zauważę różnicy i dlatego pytam jakie konfiguracje polecacie lub sami macie lub byście chcieli mieć gdyby trzeba było zmienić komputer.
    W tym siła internetu aby dyskutować i wymieniać się wiedzą.
    Np. zamiast najnowszego procesora można dołożyć więcej Ramu .
    Procesor starszej generacji będzie działał dobrze na starszej i tańszej płycie .
    Po różnych przemyśleniach pozostanie przy win7 też nie jest takim złym pomysłem ale to właśnie wymusza kupno starszych składowych .
    A to już poszerza wybór procesorów i płyt.
    Z czegoś trzeba wybrać ....a nie mam zaufania do naszych wspaniałych sprzedawców .... i dlatego szukam pomocy tu na forum.
    Najprościej iść do sklepu i kupić coś polecanego , ale sami wiecie że to trochę szkoda kasy ......
    Ostatnio edytowane przez fancik ; 03-12-2018 o 17:28
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Uprawnienia umieszczania postów