"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dziękuję za odpowiedzi...
Oczywiście że chciałbym, aby obraz był kryształowy i to bez odszumianialecz jestem realistą i zdaję sobie sprawę, że tak nie będzie. Dlatego pytam, czy to co uzyskuje to max możliwości tego body czy nie, a ja coś pogarszam. Zacząłem sie nad tym zastanawiać po obejrzeniu zdjęć testowych tym body na optyczne.pl gdzie zdjęcia są bez odszumiania i chyba od razu w jpg-u robione i na nich takiego ziarna nie ma ( http://pliki.optyczne.pl/C80D/sample...107_iso200.JPG )a ja robię w rawach więc przynajmniej tak mi się wydaje powinny być nie gorsze a w zasadzie lepsze...
Poniżej wrzucam zgodnie z prośba czystego rawa ...
Załącznik 1342
i jeszcze jeden z innych tam gdzie RODO mnie o dane osobowe nie zje - bez twarzy zawodnika
Załącznik 1343
Pewnie ten typ tak ma i więcej nie da się z niego wycisnąć technicznie i trzeba bardziej skupić sie na umiejętnościach fotografowania, oświetlenia itd... ale wolałem zapytać i upewnić czy to nie jest jakaś wada mojego body.
Ostatnio edytowane przez Marcinus ; 15-10-2018 o 08:32
Canon EOS RP + 50/1.8 RF