Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 58

Wątek: Panasonic Lumix S - kolejny bezlusterkowy gracz Full Frame

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Panasonic Lumix S - kolejny bezlusterkowy gracz Full Frame

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    Wydaje mi się, że do przyrody m43 się nadaje bo 2x crop z teleobiektywami to zaleta.
    Przy odpowiednio gęstej matrycy takiego cropa zrobisz sobie sam ...
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Zastanawiam się, gdzie jest krzyk że bagnet o średnicy 48 mm to się w żaden sposób nie nadaje do FF, a przynajmniej przestał się nadawać od czasu ogłoszenia C-R i N-Z.

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Zastanawiam się, gdzie jest krzyk że bagnet o średnicy 48 mm to się w żaden sposób nie nadaje do FF, a przynajmniej przestał się nadawać od czasu ogłoszenia C-R i N-Z.

p,paw
    Może to zbyt zgrubny sposób oceny, ale patrząc na bagnet L nie widzę, żeby zasłaniał rogi matrycy tak jak ma to miejsce w Sony (F)E. A sam ten fakt przeczyłby zdrowemu rozsądkowi i zasadom projektowania optyki (telecentryczność). Ciekawe jestem czy Sony stanie na głowie i zrobi obiektyw f/1.2? Zdaje się już 85/1.4 GM słabo im wyszedł... Jak myślisz, dlaczego?
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 27-09-2018 o 16:09

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Może to zbyt zgrubny sposób oceny, ale patrząc na bagnet L nie widzę, żeby zasłaniał rogi matrycy tak jak ma to miejsce w Sony (F)E. A sam ten fakt przeczyłby zdrowemu rozsądkowi i zasadom projektowania optyki (telecentryczność). Ciekawe jestem czy Sony stanie na głowie i zrobi obiektyw f/1.2? Zdaje się już 85/1.4 GM słabo im wyszedł... Jak myślisz, dlaczego?
    Ano dlatego że emocje przesłaniają Ci fakty.

W testach DxO 35 obiektywów 85mm
    https://www.dxomark.com/lenses/launc...taType=rankDxo

Sony 85/1.4 GM zajmuje 3 pozycję (na A7R2) za dwoma obiektywami (Sigma i Zeiss) na Nikonie D800E

No cóż, wiara, emocje a fakty, rzeczywistość to dwa różne światy

jp

PS
    Są już w sprzedaży obiektywy FE o świetle f/1.2 : 40mm oraz 85mm.
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 08-12-2018 o 12:48
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Kluczowa informacja w temacie o Panasonicu
    6D/M100/MeizuM8

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Ano dlatego że emocje przesłaniają Ci fakty.

W testach DxO 35 obiektywów 85mm
    https://www.dxomark.com/lenses/launc...taType=rankDxo

Sony 85/1.4 GM zajmuje 3 pozycję (na A7R2) za dwoma obiektywami (Sigma i Zeiss) na Nikonie D800E

No cóż, wiara, emocje a fakty, rzeczywistość to dwa różne światy

jp

PS
    O co chodzi w tym zestawieniu? np. Sigma 85/1.4 do nikona jest na 1 miejscu a ten sam obiektyw z mocowaniem canona na 6. Tym bardziej, że ten w mocowaniu EF ma wg DXO lepsze wyniki poszczególnych, badanych parametrów. To jest zależne od body do którego to było podpięte?

Lecę dalej...nikkor AF-S85/1.4G ma tyle samo punktów co jego 3x tańszy brat f1.8? Canon 85/1.2L mkII jest o 2 pozycje gorszy niż jego poprzednik mkI? ba, nawet gorszy od starej sigmy 85 1.4EX. Nie mogę w to wszystko uwierzyć. To przez emocje

btw. jestem pełen sympatii do sony. Chętnie pofociłbym tym 85/1.4GM ale to DXO to raczej takie zabawne jest.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    O co chodzi w tym zestawieniu? np. Sigma 85/1.4 do nikona jest na 1 miejscu a ten sam obiektyw z mocowaniem canona na 6. Tym bardziej, że ten w mocowaniu EF ma wg DXO lepsze wyniki poszczególnych, badanych parametrów. To jest zależne od body do którego to było podpięte?

Lecę dalej...nikkor AF-S85/1.4G ma tyle samo punktów co jego 3x tańszy brat f1.8? Canon 85/1.2L mkII jest o 2 pozycje gorszy niż jego poprzednik mkI? ba, nawet gorszy od starej sigmy 85 1.4EX. Nie mogę w to wszystko uwierzyć. To przez emocje

btw. jestem pełen sympatii do sony. Chętnie pofociłbym tym 85/1.4GM ale to DXO to raczej takie zabawne jest.
    Te testy to testy/ocena jakości zdjęć otrzymanych danym konkretnym obiektywem podpiętym do danego konkretnego aparatu.
    W określonych miejscach zdjęcia tablic testowych przyrząd odczytuje określone wielkości i na tej podstawie oprogramowanie wyznacza takie cechy jakościowe zdjęcia jak ostrość, zniekształcenia, aberracja itd.

Dla wszystkich testowanych zestawów aparat+obiektyw tak samo według znanych norm, każdy może powtórzyć/sprawdzić
    I tak od kilkunastu lat, do tej pory ponad 11600 testów

Na ogół obiektyw jest testowany na wielu aparatach, można więc sprawdzić cechy jakościowe zdjęcia wykonanego tym obiektywem na innych aparatach.
    Domyślnie w tablicy wyjściowej dla danego obiektywu zamieszczone są wyniki najlepsze.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 09-12-2018 o 10:01
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta

p,paw
    Może po prostu większośc ma to głęboko gdzieś ....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Pod Tatrami

Niedawno ujawnili cenę tego Panasa - 4500$ - przewiduję zawojowanie rynku ....
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Niedawno ujawnili cenę tego Panasa - 4500$ - przewiduję zawojowanie rynku ....
    Cena to nie problem dla napaleńców, tylko w dxo muszą być no1.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów