Zamieszczone przez
niki68
Teoretycznie tak ... w praktyce nie do końca. DX nie mam, ale mam możliwość focenia. 5IV i 7II mam. DX Mark II ma zdaniem niektórych gorszy obrazek niż DX I. Nawet jeśli to nieprawda to ma matrycę 20,2 mln i do tego już starszej generacji, a więc 2/3 z 5D. Kosztuje 2x 5D mark IV i za cholerę nie widzę tego dwukrotnego zysku w obrazku, użytecznym ISO ... jedynie w "pancerności" oraz "szybkostrzelności". Piątka ma dokładnie to czego brakowało mi w 7II. Wreszcie mogę bez szumów używać 3200 ISO, wykorzystać DPAF do minimalnej korekty ostrości oraz WB z priorytetem bieli co zaoszczędza mi roboty. Jest trochę mniej pancerna niż 7II, jest głośniejsza od 7 a cichsza od DX. Lejonki nie uciekną. 5 też mniej nadaje się do scen dynamicznych ale to tylko teoria bo puszkę mam od tygodnia i nie miałem okazji postrzelać z wyjątkiem zdjęć balkonowych. Sigma 150 600 S, która na 7II była taka sobie nagle dostała skrzydeł. Jedyne co mnie boli to 600 na FF jest często zbyt krótko. Nerki mojej nie chcą więc 600 II nie kupię :-) Pozdrawiam