Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: EOS m50 ilość zdjęć robionych tylko z wizjerem

Mieszany widok

Domyślnie Odp: EOS m50 ilość zdjęć robionych tylko z wizjerem

Cytat Zamieszczone przez Filla Kris Zobacz posta
    Czyli z tego co piszesz potwierdzało by to co napisał jotes25 ze wizjer ciagnie wiecej pradu niz ekran. Na moj zdrowy rozsadek jest to nielogiczne, wiec przyznaję się, że z pewnym niedowierzaniem czytałem ta informacje. Może nie wyjeżdzam na rok ale na pół roku rowne 6-7 miesięcy także to sporo więcej niż 2 tygodnie Jadę samemu więc ilość sprzętu jaki biorę mnie przerasta - namiot, śpiwór, kuchenka, filtr do wody itd plus sprzęt fotograficzny to połowa z głównego bagażu. Mam powerbank który dostałem kilka lat temu pod choinkę i ani razu go nie użyłem po prostu jest za ciężkie. No a jak z takiego power banku ładujesz baterię do aparatu 7.4 v. Znowu potrzebna jakaś specjalna ładowarka ? Myślałem że to służy do ładowania tylko komórek, tabletów itp wszytko co podłączasz pod USB.
    EVF duuuużo więcej tak więc pracuj ciągle na lcd jeśli to mozliwe. Dwa włącz tryb samolotowy jeśli taki jest w Canonie. Jeśli chodzi o zasilanie to sa ładowarki. Nie wiem jak jest w Canonie ale u mnie w sony ładujesz z power banku baterię w aparacie i w ogóle aparat działa na power banku. Sprawdź. Powerbank jest ciezkawy to fakt ale bez przesady. 3 powerbanki po 20000mAh to masz jakieś 45 ładowan baterii.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja jestem ciekaw jak ML będzie się sprawował w zimie w górach. Jedna sprawa to baterie, druga to działanie jako całość na mrozie.
    Sprawdzałem przy -12 maks. -15. Działał Bateria wraz ze spadkiem temperatury też spada tak jak i w dslr. W7D przy -30 robiłem kilkadziesiąt fotek tylko o ile pamiętam. Potem baterię pod pachę i po 30 minutach kolejne 30 ;-) W ML robiłem do woli bo powerbank miałem w wewnętrznej kieszeni kurtki ;-) :P
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: EOS m50 ilość zdjęć robionych tylko z wizjerem

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Sprawdzałem przy -12 maks. -15. Działał Bateria wraz ze spadkiem temperatury też spada tak jak i w dslr. W7D przy -30 robiłem kilkadziesiąt fotek tylko o ile pamiętam. Potem baterię pod pachę i po 30 minutach kolejne 30 ;-) W ML robiłem do woli bo powerbank miałem w wewnętrznej kieszeni kurtki ;-) :P
    Jaki aparat?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów