No dobra. To jednak 760d pójdzie na olx, a M50 będzie biegał ze mną przy boku.
No dobra. To jednak 760d pójdzie na olx, a M50 będzie biegał ze mną przy boku.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Dziękuję! Kurcze na to sens![]()
Miłego dniamoja www
Jakby zaczęli sprzedawać M50 z EF-M32 w kicie z odpowiednim rabatem sens byłby jeszcze większy![]()
oglądam te fotki i baaaaaardzo podoba mi się bokeh. cud, miód, malina!
ebe ebe
Nie ma.Na dpreview / https://www.dpreview.com/reviews/can...mm-f1-4-review / narzekają na to. Poza tym też na to że nie ma wewnętrznego ogniskowania i że AF bywa słyszalny podczas filmowania, że brak stabilizacji, AC i winietowanie są zauważalne w niektórych sytuacjach, że bokeh na pełnej dziurze wygląda jak kocie oko, no i że nie ma ani osłony przeciwsłonecznej ani futerału w zestawie. Trochę tego nazbieraliChyba będą musieli w Canonie pomyśleć o obniżeniu ceny
![]()
Ostatnio edytowane przez Sunders ; 01-04-2019 o 10:38
a przeszkadza to w czym dokladnie?
tak moze byc, mam wrazenie ze AF w 32 jest ciut glosniejszy niz by sie chcialo
stabilizacja ma wplyw na bokeh.
a ten w 32/1.4 jest pierwsza klasa.
jak mam wybierac miedzy ladnym bokiechem a zupelnie niepotrzebna w szkle o takiej ogniskowej i swietle stabilizacja... to ja zdecydowanie popieram wybor Canona.
chcialbym zobaczyc te sytuacja z aberracjami. foce tym szklem praktycznie 4 miesiace, nie udalo mi sie.
winietowanie widze ponizej f/2.0. bez porownania jesli chodzi o spadek jasnosci z chocby 50/1.4. a przy tym ladnie plynne z gatunku przyjemnego przy zdjeciach w jakich sie uzywa duzych dziur. jesli komus przeszkadza przy foceniu murow czy bialych kartek... no to ja juz nie poradze
no i ?
tej oslony ktora wykminili to ja bym nie chcial w komplecie (zeby mi jeszcze cene podnosila). nie wiem kto przy zdrowym zmyslach bedzie chcial nosic takiego kolosa dwukrotnie powiekszajacego obiektyw. ktory sam z siebie zupelnie niezle sobie radzi pod slonce.
po co komu futeral na szklo do malego bezlusterkowca, to tez nie wiem. chyba panom dziennikarzom, zeby mieli o czym pisac.
panom z dpreview polecalbym tez troche wiecej praktyki, troche mniej teorii.
EFM 32/1.4 to jest stosunkowo duze i (nie stosunkowo) dosc drogie szklo jak na system M. optycznie jest perfekcyjne. naprawde ciezko zrobic sensowniejszego standarda, tzn. cos podobnej wielkosci/wagi o tak dobrej jakosci...