Canon EF-M 32 mm f/1.4 STM

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • luso
    Uzależniony
    • 2014
    • 900

Odp: Canon EF-M 32 mm f/1.4 STM

[MENTION=19522]Eberloth[/MENTION]
    Jeśli wejdziesz w posiadanie tej Sigmy napisz o wrażeniach z jej użytkowaniem razem z M50. W tym momencie nie wymieniam swojego c600d głównie dlatego, że współpracuje on perfekcyjnie z S18-35. Ale tak jak piszesz cała seria M też powinna działać bardzo dobrze z tym obiektywem.
    [MENTION=2590]jotes25[/MENTION]
    A te problemy Sigmy nie polegały przypadkiem na nieprawidłowym ostrzeniu przez celownik optyczny podczas współpracy z nowymi body wyposażonymi w DPAF, natomiast AF działał zawsze bardzo dobrze w trybie live view?
    Ostatnio edytowany przez luso; 53063.

Komentarz

• Eberloth
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2668

Zamieszczone przez akustyk
      Jesli jested normalny
      Tu niestety zdania lekarzy są podzielone , więc być może zaryzykuję taki zestaw.
      Sprzęt - dekielek z przyległościami.
      Fumare humanum est!

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12226

Zamieszczone przez Eberloth
        Tu niestety zdania lekarzy są podzielone , więc być może zaryzykuję taki zestaw.
        nadal uwazam, ze zakladanie takiego wiadra do korpusu pokroju M50 to zboczenie. sa gorsze (niektorzy panowie lubia damska bielizne, inni kolejke H0, jeszcze inni kija moczyc jezdza), ale nadal z tych wstydliwych
        www albo tez flickr

Komentarz

• candar
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 3410

Re: Odp: Canon EF-M 32 mm f/1.4 STM

nadal uwazam, ze zakladanie takiego wiadra do korpusu pokroju M50 to zboczenie. sa gorsze (niektorzy panowie lubia damska bielizne, inni kolejke H0, jeszcze inni kija moczyc jezdza), ale nadal z tych wstydliwych
          Oj tam, oj tam, przeca fajnie chłop kombinerkuje. Fotograf z długachną lufą zawsze będzie wyglądał bardziej profesjonalnie od gościa, który ma podpięte szkło wielkości dekielka Trzeba ino szybko obmyślić jakieś trzymadło paskowe dla tej gargantuicznej Sigmy Art 18-35 f/1.8 coby nie wyrwała bagnetu z onego M50 dyndającego luźnym zwisem paskowym na szyi delikwenta
          Ostatnio edytowany przez candar; 18138.
          Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• Eberloth
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2668

Odp: Re: Odp: Canon EF-M 32 mm f/1.4 STM

[MENTION=18138]candar[/MENTION]. Ależ to forum ma taką wspaniałą funkcjonalność, że możesz ignorować moje posty. Użyj tej opcji, nie rozpraszaj się i skup się na promowaniu jedynie słusznej marki.
            Fumare humanum est!

Komentarz

• candar
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 3410

Re: Odp: Re: Odp: Canon EF-M 32 mm f/1.4 STM

[MENTION=18138]candar[/MENTION]. Ależ to forum ma taką wspaniałą funkcjonalność, że możesz ignorować moje posty. Użyj tej opcji, nie rozpraszaj się i skup się na promowaniu jedynie słusznej marki.
              No popatrz! cały czas od lat ponad trzydziestu niezmienne używam sprzętu canona a jakoś klepki na poddaszu zostały na miejscu i się nie rozeschły. Być może zbyt krótkie obcowanie z systemem uwstecznia i determinuje fotofobie ?
              Ostatnio edytowany przez candar; 18138.
              Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Komentarz

• Eberloth
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2668

[MENTION=984]akustyk[/MENTION]. No wcześniej nawet o takich zboczeniach nie słyszałem. Ale po to są fora tematyczne. Żeby uczyć się od lepszych
                Fumare humanum est!

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12226

[MENTION=984]akustyk[/MENTION]. No wcześniej nawet o takich zboczeniach nie słyszałem. Ale po to są fora tematyczne. Żeby uczyć się od lepszych
                  No wlasnie

Ale tak zupelnie serio: 32 to jest wzorowe szklo pod M5(0). Optycznie perfekcyjne, gabarytowo odpowiednie.

Sigma 18-35 to po prostu kloc. I optycznie niekoniecznie porownywalne (EFM 32 to naprawde bardzo wysoka polka, juz od pelnej dziury). Nie wiem co focisz, ale dla mnie, do rodzinki czy w podroz, nie ma takiej sytuacji w ktorej zamienilbym combos 32 + 15-45 na wiaderko Sigmy.
                  www albo tez flickr

Komentarz

• Photointo
                    Bywalec
                    • 2017
                    • 210

Ogromną zaletą serii M jest jej kompaktowość.
                    EOS R | RF 24-105

Komentarz

• Eberloth
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2668

No dobra. To na razie nie szaleję z zakupami. Przypnę sobie testowo moją Sigmę A 35 f/1.4 i zobaczę, jak to współpracuje ze sobą.
                      Fumare humanum est!

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12226

Re: Odp: Canon EF-M 32 mm f/1.4 STM

No dobra. To na razie nie szaleję z zakupami. Przypnę sobie testowo moją Sigmę A 35 f/1.4 i zobaczę, jak to współpracuje ze sobą.
                        powiem tak... mialem 750D + 35/2 IS (a to jest bylo nie bylo zauwazalnie mniejsze od Sigmy). dla mnie ten obiektyw byl za duzy jak na ten korpus. nie zaporowo za duzy, ale jednak wiekszy nizby sie to fajnie zbalansowalo z body.

zamienilem na M5 + 32. i nie wrocilbym za Chiny Ludowe do stalki wielkosci tego 35/2 IS w cropowym body. paranoja. zwlaszcza w M-ce, ktorej ogromna zaleta (i dla mnie sensem posiadania) jest wlasnie malenki rozmiar i waga zestawu. i dostepnosc odpowiednio dobrych optycznie szkiel. tylko ze ja to nosze w plecaku w zestawie M5, 32, 22, 15-45, 55-200. wazy i zajmuje z grubsza tyle miejsca co 750D + 35/2 + 18-55 niestety ma posr* celownik elektroniczny, ale jako cene za 32/1.4 czy wielkosc 55-200 moge to przezyc
                        Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
                        www albo tez flickr

Komentarz

• zdebik
                          Pełne uzależnienie
                          • 2013
                          • 4090

18-35 na M50 wygląda jak 70-200 na 5D - jak dla mnie ok.
                          https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• Eberloth
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2668

Nie ma jak to się przekonać samemu. Oczywiście [MENTION=984]akustyk[/MENTION] nie miałeś racji. To np. z Sigmą Art 35 f/1.4 czy Canonem 200mm f/2.8 bardzo fajny, kompaktowy zestawik jest

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: IMG_9573.jpg
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 547,0 KB
ID: 2087918

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: IMG_9571.jpg
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 487,9 KB
ID: 2087919
                            Fumare humanum est!

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12226

Nie ma jak to się przekonać samemu. Oczywiście [MENTION=984]akustyk[/MENTION] nie miałeś racji. To np. z Sigmą Art 35 f/1.4 czy Canonem 200mm f/2.8 bardzo fajny, kompaktowy zestawik jest
                              tak no...

a jak juz wyparowaly z organizmu te srodki, to utrzymujesz opinie?

PS. przy 200mm poprawilbym balans zakladajac bejme statywowa. tak to moze byc za lekkie szklo w rece
                              www albo tez flickr

Komentarz

• akustyk
                                gajowy
                                • 2004
                                • 12226

ja mam taki kompaktowy zestaw

www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...