witamy, proponuje zamiast pisac poczytac co ludzie mowia o 350d i obiektywach do niego... i wrocic zadajac juz konkretne pytanie
witamy, proponuje zamiast pisac poczytac co ludzie mowia o 350d i obiektywach do niego... i wrocic zadajac juz konkretne pytanie
Zadajesz pytanie na forum Canona i liczysz, że ktoś zachwali Nikona?![]()
Nie no, bez prezsady. Osobiscie wolałbym zaopatrzyć sie w Canona (robiłem tymi aparatami troche fotek i sentyment jakiś jest :P) Jednak sądze, że na tym forum są osoby, które mają szerszą wiedzę jak tylko Canon i udzielą mi kilku rad lub powiedzą na co zwrócić uwage przed zakupem.Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz
Chodzi mi tu tylko o zwykłą ludzką rzyczliwość![]()
WEZ CANONAZamieszczone przez ^sp1n
:wink:
![]()
a tak powaznie - piszesz o uzywanym d70 jako alternatywie do 350d..ja troche balbym sie i taka rzecz jak np. migawka.. szkoda kupowac aparat i np. po miesiacu placic za jej wymiane.. takiego ryzyka przy uzywanym sprzecie sie nie uniknie :-?
faktem jest, ze N rewelacyjnie lezy w dloni ..to plus..no i migawka 1/8000 w stosunku do 1/4000 w 350d.. z drugiej strony korci CMOS a nie CCD :-) ..mialem okazje troche pofocic tym aparatem (N) i przyznam ze to dobry sprzet..a czy lepszy??to juz kwestia gustu, przyzwyczajen i wlasnych doswiadczen..
ja wybralem Canona i jestem zadowolony.. kumpel ma Nikona i tez jest ok.. nikt nie mowil, ze decyzja jest latwa![]()
Nie no, zasadniczo mają powymieniane migawki (oczywiście z jakimi 5tys lub więcej na przebiegu) więc problem "na jakiś" jest z głowy. Jedyne co by przemawiało za ogólnie droższym aparatem to ilość klatek/s wyzsze eosy (np. 20d) mają 5kl/s 350d 3kl/s. Ale na początek 3kl/s chyba styknie :PZamieszczone przez Kubak82
Co do czasu to jest rzecz drugorzędna bo te wysokie czasy (raczej) stosuje się przy tele z ręki gdzie małe drgnięcie sprawia, że trzeba "strzelać" od nowa, a do deskorolki 1/2000s. spokojnie wystarczy
Czy Nikon d70 ma migawkę mechaniczną??
Coś mi świta w głowie, że tylko do 1/500. Krótsze czasy realizowane sa bodajże elektronicznie. Tutaj będą wiedzieli lepiej:Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz
http://forum.nikon.org.pl/
Z tego co wiem, to jest tylko migawka elektroniczna - specyfika rodzaju matrycy.
Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 12-05-2006 o 08:24
http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=16509Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz
Aha - dzięki za infoByłem przekonany że jest tylko elektroniczna
A czy w D50 jest podobnie?