Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: parę pytań od nowego o...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Aha - dzięki za info Byłem przekonany że jest tylko elektroniczna A czy w D50 jest podobnie?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz
    ... A czy w D50 jest podobnie?
    Yes.
    http://www.dpreview.com/reviews/nikond50/page2.asp
    Shutter speed - Combined mechanical and CCD electronic shutter
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Dzięki Tomasz

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ^sp1n
    Szczerze to takie zdjęcia z podwójnego zawsze najbardziej mi się podobały i sądziłem, że nie tylko w analogach stosują tą funkcje.
    A co do programiku to na zasadzie, że robie dwie fotki. Jedna plener, druga obiekt fotografowany i wrzucam do do przysłowiowej "kupy" :P?
    Dokładnie tak. W analogu nie mogłeś tego zrobić na komputerze więc funkcje takie musiał mieć aparat.

Jak dla kogo, efekt jest naprawde świetny i dlatego o to pytam bo sam chciałbym taką sztuczke robić :P
    A jak sądzicie wobec Canon a Nikon. Na razie tylko jeden głos: P
    Wiesz, ludzie tu piszący w większości wybrali Canony. Z różnych powodów, ale wybrali. No i nikt nie przyzna się że wybrał źle

Co do D50, to moim zdaniem fajnie sie trzyma, ale trochę ostro Nikon obciął funkcje. O ile jedno kółko to po prostu mniejsza wygoda (350D też ma jedno) o tyle brak podglądu głębi ostrości to już uniemożliwienie pewnych działań.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

To prawda - podgląd GO się przydaje.
    I jeszcze moża naprawdę drobnostka, nie mająca przełożenia na jakość zdjęć, to menu - w Canonie jest zdecydowanie ładniejsze

Domyślnie

.....chyba Nikon D200 ma wielokrotną ekpozycje

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

tak, ma mozliwosc tworzenia w aparacie jednego obrazu z osobno wykonanych max 10 zdjęć.. tylko ze ta sama funkcje mozna sobie zafundowac w PS'ie ..

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ja przed wyborem 350D czy D70 wzialem 2 aparaty i cyknalem zdjecia na 800 ISO - bo to mnie bardzo interesowalo (zdjecia koncertowe). Wynik - bez komentarza - ewidentna przewaga Canona nad Nikonem, to brak tak wielkich szumow.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Wiesz, ludzie tu piszący w większości wybrali Canony. Z różnych powodów, ale wybrali. No i nikt nie przyzna się że wybrał źle
    Moglbym ci od reki wymienic co najmniej 6 aktualnych/bylych uzytkownikow ktorzy nie wstydza sie przesiadki z Canona na inny sprzet a nawet dosc dokladnie opisywali czego im brakuje .

Jak ja nie lubie takich demagogicznych uogolnien "nikt" , "wszyscy"

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Ja jedyne zastrzezenie jakie mam do 350 D to ze... jest maleńki. nie mam wielkich łap , ale mimo to jest niewielki. Dla jednych to zaleta, dla innych wada. Z ciezszymi obiektywami, sprzet bez gripa buja się nieźle

poza tym 350D ma same plusy... CMOS, niskie szumy jak to u Canona, szybkosc akurat nie jest u mnie prirytetem , ale jest dobra... No i jedno : linia obiektywów u Canona - mnie nie starczy zycia pewnie zeby wszystkiego sprobowac, kupic/sprzedac itd No, chyba ze wygram jutro w Totka te 12 baniek ))

pozdr.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów