Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: parę pytań od nowego o...

^sp1n
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz
    Zadajesz pytanie na forum Canona i liczysz, że ktoś zachwali Nikona?
    Nie no, bez prezsady. Osobiscie wolałbym zaopatrzyć sie w Canona (robiłem tymi aparatami troche fotek i sentyment jakiś jest :P) Jednak sądze, że na tym forum są osoby, które mają szerszą wiedzę jak tylko Canon i udzielą mi kilku rad lub powiedzą na co zwrócić uwage przed zakupem.
    Chodzi mi tu tylko o zwykłą ludzką rzyczliwość

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ^sp1n
    Chodzi mi tu tylko o zwykłą ludzką rzyczliwość
    WEZ CANONA :wink:

a tak powaznie - piszesz o uzywanym d70 jako alternatywie do 350d..ja troche balbym sie i taka rzecz jak np. migawka.. szkoda kupowac aparat i np. po miesiacu placic za jej wymiane .. takiego ryzyka przy uzywanym sprzecie sie nie uniknie :-?

faktem jest, ze N rewelacyjnie lezy w dloni ..to plus ..no i migawka 1/8000 w stosunku do 1/4000 w 350d.. z drugiej strony korci CMOS a nie CCD :-) ..mialem okazje troche pofocic tym aparatem (N) i przyznam ze to dobry sprzet..a czy lepszy??to juz kwestia gustu, przyzwyczajen i wlasnych doswiadczen..

ja wybralem Canona i jestem zadowolony.. kumpel ma Nikona i tez jest ok.. nikt nie mowil, ze decyzja jest latwa

^sp1n
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    a tak powaznie - piszesz o uzywanym d70 jako alternatywie do 350d..ja troche balbym sie i taka rzecz jak np. migawka.. szkoda kupowac aparat i np. po miesiacu placic za jej wymiane .. takiego ryzyka przy uzywanym sprzecie sie nie uniknie
    Nie no, zasadniczo mają powymieniane migawki (oczywiście z jakimi 5tys lub więcej na przebiegu) więc problem "na jakiś" jest z głowy. Jedyne co by przemawiało za ogólnie droższym aparatem to ilość klatek/s wyzsze eosy (np. 20d) mają 5kl/s 350d 3kl/s. Ale na początek 3kl/s chyba styknie :P
    Co do czasu to jest rzecz drugorzędna bo te wysokie czasy (raczej) stosuje się przy tele z ręki gdzie małe drgnięcie sprawia, że trzeba "strzelać" od nowa, a do deskorolki 1/2000s. spokojnie wystarczy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Czy Nikon d70 ma migawkę mechaniczną??

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

...A jak sądzicie wobec Canon a Nikon. Na razie tylko jeden głos: P
    No wiesz, jest jeszcze Minolta (KonicaMinolta, Sony), Pentax (Samsung) oraz Olympus (+Panasonic) ze swoim systemem 4/3.
    Zakup lustrzanki cyfrowej to nie jest zakup aparatu, lecz wybór systemu!
    Tutaj pewien człowiek całe dwa elaboraty napisał na ten temat. Poczytaj to ze zrozumieniem, przemyśl i podejmij świadomą decyzję!
    http://groups.google.pl/group/pl.rec...1cd5334?&hl=pl
    http://groups.google.pl/group/pl.rec...2d178f8?&hl=pl
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

^sp1n
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    No wiesz, jest jeszcze Minolta (KonicaMinolta, Sony), Pentax (Samsung) oraz Olympus (+Panasonic) ze swoim systemem 4/3.
    Zakup lustrzanki cyfrowej to nie jest zakup aparatu, lecz wybór systemu!
    Tutaj pewien człowiek całe dwa elaboraty napisał na ten temat. Poczytaj to ze zrozumieniem, przemyśl i podejmij świadomą decyzję!
    http://groups.google.pl/group/pl.rec...1cd5334?&hl=pl
    http://groups.google.pl/group/pl.rec...2d178f8?&hl=pl
    Wielkie dzięki, szczerze to dalej mam mały dylemat ale pójde raczej w strone Canona. Najbardziej powszechny i kilku moich znajomych ma Canony więc jakbym nie miał funduszy to zawsze jest od kogo pożyczyć szkło czy lampę.
    I jeden plus jest w tym artukule, który prezmawia za Canonem. Canon najlepiej współpracuje i mierzy światło ze szkłami z analogów, a jest to dla mnie istotne.
    Wielkie dzięki za ten text i pomoc

Domyślnie

Wielkie dzięki, szczerze to dalej mam mały dylemat ale pójde raczej w strone Canona. Najbardziej powszechny i kilku moich znajomych ma Canony więc jakbym nie miał funduszy to zawsze jest od kogo pożyczyć szkło czy lampę.
    O, to jest konretny argument! :-)

I jeden plus jest w tym artukule, który prezmawia za Canonem. Canon najlepiej współpracuje i mierzy światło ze szkłami z analogów, a jest to dla mnie istotne.
    Ale tak naprawdę to najlepszą kompatybilnością wsteczną charakteryzuje sie Pentax, ponieważ nawet z obiektywami manualnyalmi mierzy światło i potwierdza ostrość.

Wielkie dzięki za ten text i pomoc
    Raczej Marcinowi na preclu podziękuj :-)
    Pozdrowienia, Tomek

Domyślnie

Czy Nikon d70 ma migawkę mechaniczną??
    Coś mi świta w głowie, że tylko do 1/500. Krótsze czasy realizowane sa bodajże elektronicznie. Tutaj będą wiedzieli lepiej:
    http://forum.nikon.org.pl/
    Pozdrowienia, Tomek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Z tego co wiem, to jest tylko migawka elektroniczna - specyfika rodzaju matrycy.
    Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 12-05-2006 o 08:24

Domyślnie

Z tego co wiem, to jest tylko migawka elektroniczna - specyfika rodzaju matrycy.
    http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=16509
    Pozdrowienia, Tomek

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów