Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: parę pytań od nowego o...

^sp1n
    Guest

Domyślnie parę pytań od nowego o...

Witam wszystkich na forum, to jest mój pierwszy post
    W myśl podtytułu "co kupić co jest lepsze" piszę:P

Mam pare pytań dotyczących głównie 350d. Jak do tej pory robiłem starym poczciwym Zenitem, ale czas się przerzucić na coś tańszego względem filmów i wywoływania :] Mianowicie przymierzam sie do kupna tego sprzętu i mam dylemat. Nówka sztuka kit kosztuje w granicach 2500zł natomiast np. Nikony d70 (bywa różnie ze szkłem lub bez) koło 2000 1 rok lub 2 lata używane. Wiem, że to forum Canona i będziecie pewnie zachwalać 350d ale zależy mi na rzetelnej odpowiedzi W sumie jak na początkującego fotoamatora nie bede korzystać na pewno ze wszystkich funcji pół-profi ale chodzi mi o relacje cenową. Wykonywane zdjęcia to głównie sportowe (deskorolka), rzadziej plener i portret.

Czy 350d ma możliwość dwu lub wielokrotnego otwarcia migawki, bo to jest jeden z priorytetów dla mnie przy zakupie aparatu.

I jeszcze jedno, jak jest z obiektywami od analogów Canona do cyfrałek?? jeśli jest już ropoczęty taki temat to podeślijcie bo jeszcze nie orientuję się tutaj za dobrze

Z góry wielkie dzięki za informacje

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ^sp1n
    Czy 350d ma możliwość dwu lub wielokrotnego otwarcia migawki, bo to jest jeden z priorytetów dla mnie przy zakupie aparatu.
    Nie, i chyba cyfrówki w ogóle takich bajerów nie mają. Lepiej to potem w kompie robić.

I jeszcze jedno, jak jest z obiektywami od analogów Canona do cyfrałek?? jeśli jest już ropoczęty taki temat to podeślijcie bo jeszcze nie orientuję się tutaj za dobrze
    Ogólnie: firmowe canona pasują (te od eosów - czyli mocowanie EF). niefirmowe różnie, starsze zazwyczaj nie (trzeba wymieniać czip). Z jakością bywa różnie, czasami sporo gorzej niż na analogu.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

witamy, proponuje zamiast pisac poczytac co ludzie mowia o 350d i obiektywach do niego... i wrocic zadajac juz konkretne pytanie

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeżeli zdjęcia sportowe to stawiałbym na aparat o niższych szumach na wysokim ISO czyli.... 350D

^sp1n
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Nie, i chyba cyfrówki w ogóle takich bajerów nie mają. Lepiej to potem w kompie robić.
    Szczerze zdziwiłbym się jakby czegoś takiego nie było jak w analogach (np. EOS 5) jest takie rozwiązanie.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Szczerze zdziwiłbym się jakby czegoś takiego nie było jak w analogach (np. EOS 5) jest takie rozwiązanie.
    Bo nie ma, za wyjątkiem jakiegoś hybrydowego wynalazku o którym czytałem kiedyś newsach. Do zdjęć sportowych to chyba niepotrzebne?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

W analogach bywa przydatne, a w cyfrze nie. Cała tajemnica.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Uwierz, że lepiej zrobić to na kompie - masz lepszą kontrolę nad wyglądem zdjęcia. Poza tym aparat nie może zapisać 2 razy obrazu w tym samym pliku. Chyba, że masz na myśli zdjęcia seryjne? (wątpie)

^sp1n
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    W analogach bywa przydatne, a w cyfrze nie. Cała tajemnica.
    Szczerze to takie zdjęcia z podwójnego zawsze najbardziej mi się podobały i sądziłem, że nie tylko w analogach stosują tą funkcje.
    A co do programiku to na zasadzie, że robie dwie fotki. Jedna plener, druga obiekt fotografowany i wrzucam do do przysłowiowej "kupy" :P?

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Bo nie ma, za wyjątkiem jakiegoś hybrydowego wynalazku o którym czytałem kiedyś newsach. Do zdjęć sportowych to chyba niepotrzebne?
    Jak dla kogo, efekt jest naprawde świetny i dlatego o to pytam bo sam chciałbym taką sztuczke robić :P
    A jak sądzicie wobec Canon a Nikon. Na razie tylko jeden głos: P

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Zadajesz pytanie na forum Canona i liczysz, że ktoś zachwali Nikona?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów