Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez kuba20kg Zobacz posta
    Nie wiem czy to dobre miejsce do opisania problemu z AF w R-ce. Im dłużej używam tego aparatu, moje uczucia są coraz bardzie mieszane. Mam wrażenie, że 80D wykrywa w niektórych sytuacjach twarz szybciej niż R, ale to nie jest największy problem. Najgorzej jest gdy za modelem są jakieś liście, źdźbła trawy czy cienkie drzewa, pomimo wykrycia twarzy i oka, zawsze łapie ostrość na tło. Bez względu czy w servo czy one shot. Jest to istotny problem, ponieważ przy fotografowaniu całej postaci z pewnej odległości pojedynczy punkt (nawet mała ramka) jest na tyle mały, że wystaje poza krawędź twarzy i też lubi złapać tło. Czy ktoś z was zauważył taką przypadłość. Może ma jakieś rozwiązanie. Z góry dziękuję za pomoc.
    Może po prostu jesteś już zbyt daleko od celu?

Canon EOS R Eye AF: Autofocus Tracking Beyond the Face? (Version 1.4 Firmware Update Eye Detection)

"So I found that with the original 1.0 firmware as well as the 1.4, the autofocus tracking seems to stop about 20 feet out."

20 stóp to jest około 610 cm.

Autorzy tego testu podpinali pod R-kę obiektywy RF 35mm f/1.8 IS STM Macro oraz EF 35mm f/1.4L II USM.

Nie mam pojęcia jak to wygląda na nowszych wersjach firmware.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 19-08-2020 o 00:00

Uprawnienia umieszczania postów