Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4136

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

sv
    Guest

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

Osobiście mam wrażenie że ta premiera była trochę wymuszona i nie wszystko mieli tak przygotowane jak chcieli ale presja zwłaszcza ze strony Nikona była na tyle duża że bali się nieodwracalnych skutków. Szczególnie nie mając takich nokautujących rozwiązań jak w 1986 gdzie mogli sobie spokojnie czekać na męczarnie konkurentów .
    Zgadzam się z Tobą. Właściwie najbardziej mnie dziwi, że nie użyli sensora z 1dx mk II. Ilość pikseli do podstawowego body jak znalazł, a atutem byłoby 4k z małym cropem, 100 kl/s z AF i 4k 50/60p.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Zgadzam się z Tobą. Właściwie najbardziej mnie dziwi, że nie użyli sensora z 1dx mk II. Ilość pikseli do podstawowego body jak znalazł, a atutem byłoby 4k z małym cropem, 100 kl/s z AF i 4k 50/60p.
    Myślę że chodzi o to że ta matryca nie jest tak zaawansowana jeśli chodzi o dualpiksel, a drugie to nie wypada dobrze marketingowo, bo teraz 20 mpx to już nędza , a aparat kierowany jest jednak na rynek gdzie takie rzeczy mają znaczenie. Najwyraźniej funkcji filmowych nie uważali tu za kluczowe.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów