Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Mam nadzieję że te wszystkie wspomagacze będzie się dało w eRce wyłączyć. Nienawidzę tego śmietniska w kadrze. Mam uchwycić moment, chwilę, ogólnie mówiąc kadr, a nie koncentrować się na jakichś wykresach czy cyferkach. Jestem cieniasem jeśli chodzi o artystyczną stronę fotografii i takie coś spowodowałoby że pogrzebałbym resztki szans na zrobienie jakiegokolwiek przyzwoitego kadru.

A i wiem o czym mowa bo w kamerach których używam też jest ogrom informacji ale na szczęście daje się to wszystko wyłączyć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mam nadzieję że te wszystkie wspomagacze będzie się dało w eRce wyłączyć. Nienawidzę tego śmietniska w kadrze. Mam uchwycić moment, chwilę, ogólnie mówiąc kadr, a nie koncentrować się na jakichś wykresach czy cyferkach. Jestem cieniasem jeśli chodzi o artystyczną stronę fotografii i takie coś spowodowałoby że pogrzebałbym resztki szans na zrobienie jakiegokolwiek przyzwoitego kadru.

A i wiem o czym mowa bo w kamerach których używam też jest ogrom informacji ale na szczęście daje się to wszystko wyłączyć.
    Daje się komponować tylko wybrane informacje (w A7R3) w 3 różnych grupach i przełączać miedzi nimi.
    Można też mieć "czysty" obraz z matrycy, by widzieć jak wyglądałoby zdjęcie po dociśnięciu spustu

Niestety nie można mieć obrazu tylko z obiektywu by się zdać na doświadczenie jak wyglądałoby zdjęcie

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

@jan pawlak tyle że mnie kompletnie nie interesuje jak jest w sony. Jeśli kupię ml to eRkę. I mnie ciekawi jak jest to tam rozwiązane. Myślałem o tym już wcześniej iż to jest dla mnie nawet ważniejsza sprawa od samego wizjera i jego jakości.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-09-2018 o 20:00
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

@jan pawlak tyle że mnie kompletnie nie interesuje jak jest w sony. Jeśli kupię ml to eRkę. I mnie ciekawi jak jest to tam rozwiązane. Myślałem o tym już wcześniej iż to jest dla mnie nawet ważniejsza sprawa od samego wizjera i jego jakości.
    Nie wiem jak jest w Rce, pewno podobnie.
    Trzymam kciuki by Ci się udało szybko kupić .

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Nienawidzę tego śmietniska w kadrze. Mam uchwycić moment, chwilę, ogólnie mówiąc kadr, a nie koncentrować się na jakichś wykresach czy cyferkach.
    A to nie jest przełączane? W sensie - wciskam jeden guziczek i widzę wszystkie parametry, sprawdzam, czy jest tak jak chcę. Wcisnę jeszcze raz i zostaje tylko przysłona i czas. Kolejny raz - i wszystko znika. W sumie 3 opcje błyskawicznie przełączalne. Tak mam na głównym ekranie w zabytkowym Soniaczu, w EVF oczekiwałbym tego samego...

Uprawnienia umieszczania postów