Strona 20 z 414 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Bywalec

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Ja jestem w takim razie nienormalny wedle kryteriów robertskc7, bo poważnie rozważam zakup R jako hobbistyczną zachciankę. Poczekam tylko na więcej recenzji, żeby wyrobić sobie opinię o jakości AF.
    Canon EOS RP + 50/1.8 RF

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez kupisk3 Zobacz posta
    EOS R.
    Na konferencji poświęconej premierze pełnoklatkowego bezlusterkowca pojawiło się hasło marketingowe, które zdradza, jakie Canon ma plany co do wszystkich swoich czterech systemów. Slogan „You don’tswitch to it, you add it to the family” („nie odchodzisz do niego, dołączasz go do rodziny”) sugeruje, że Canon nie będzie starał się przekonać do Canona R nieprzekonanych. Po prostu – jeśli ktoś będzie chciał pełnoklatkowego bezlusterkowca – u Canona jest. Pełnoklatkowa lustrzanka – też jest.
    Nie ma się co dziwić, przy ich portfolio nie będą sobie strzelać w kolano.
    Tylko że Nikon (nie mówiąc o Sony) ostro naciska na kupowanie ML (nowe otwarcie, następcy D850, D750,...)co może także wpłynąć na wyznawców Canona

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Dla mnie brak lustra nie ma absolutnie żadnego wpływu na "lepsze zdjęcia". Ja rozumiem, że moda, że marketing i że się marketingowcy dwoją i troją, że ja muszę to mieć, a oni moją kasę.
    Ja świat amatorskiej fotografii znam od innej strony i wygląda on mniej więcej tak, że jak się amator dowie, że taka sigma 35 1.4 kosztuje 3k to albo porzuca hobby albo po zakupie wyszukuje w google - jak zostać fotografem ślubnym.
    Są ludzie co dla nich R czy Leica to dowcip. Ale co to ma do mnie i do mojej pracy? To, że oni kupują to znaczy, że ja muszę ?
    A dla mnie mają bardzo duże. Tym bardziej kiedy myślę o amatorskim zastosowaniu.
    Jak tylko pojawi sie odpowiednik jedynki z silent shutter z trybem AF-C bez ograniczeń FPS oraz szkła EF beda działać tak samo wydajnie jak na DSLR, to bez żalu pożegnam jedynkę.
    [ 500px ]

Bywalec Awatar lamerok
    Miasto
    okolice Wawy

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Nie ma się co dziwić, przy ich portfolio nie będą sobie strzelać w kolano.
    Tylko że Nikon (nie mówiąc o Sony) ostro naciska na kupowanie ML (nowe otwarcie, następcy D850, D750,...)co może także wpłynąć na wyznawców Canona

jp
    I wpłynie, niebawem aktywizacja ambasadorów.
    W sumie mi też się podoba R, czyli taki 5D MK IV bez lustra

Są naciski z każdej możliwej strony Formy rozmów na forach mają wydźwięk jak by każdy miał odłożone 10k na ten aparat a jak nie kupisz, to się na Ciebie obrazimy.
    Niezła paranoja☺.
    [ 500px ]

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Są naciski z każdej możliwej strony Formy rozmów na forach mają wydźwięk jak by każdy miał odłożone 10k na ten aparat a jak nie kupisz, to się na Ciebie obrazimy.
    Mam nadzieję że nie piszesz tego poważnie ...

Kolekcjoner kupiłeś już ML FF ?
    Nie, a po co?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Eos R + 600/4 III - ciekawy zestawik :-)

Cytat Zamieszczone przez KrZyChUM Zobacz posta
    Niezła paranoja☺.
    Dokładnie ;-)
    Przypomniał mi się wywiad z Hołdysem, który twierdzi, że "oni" go śledzą ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

boszeee co za beton, jeden z drugim. To była ironia do Kolekcjonera...

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Dobra to w końcu kto sprzedaje te eLki i 5d4 za ułamek ceny? Chętnie odkupie ten archaiczny/muzealny sprzęt.

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Eos R + 600/4 III - ciekawy zestawik :-)
    Dla mnie jeszcze nie☺. R-ce nadal brakuje tego czego nie ma DSLR. A 4/600 brakuje wbudowanego TC×1.4. Dla mnie redukcja wagi pomiedzy mk2 i mk3 nie jest istotna. Duza zmiana byla pomiedzy mk1 a mk2, tzn. masa, AF, IS, poprawa optyczna samej szescsety + wspolpraca z TC.
    Ostatnio edytowane przez KrZyChUM ; 10-09-2018 o 12:38
    [ 500px ]

Strona 20 z 414 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów