Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Nie mam w zasadzie co komentować. To zupełnie nowy system Canon, zaprzeczający idei bezlusterkowców, koszmarnie wyceniony. Ja w to na pewno nie wejdę. Póki co w ogóle nie leży w kręgu moich zainteresowań.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nie mam w zasadzie co komentować. To zupełnie nowy system Canon, zaprzeczający idei bezlusterkowców, koszmarnie wyceniony. Ja w to na pewno nie wejdę. Póki co w ogóle nie leży w kręgu moich zainteresowań.
    Idea bezlusterkowców? Tam nie ma żadnej idei, jest tylko parcie na kasę

Mi moda na bezlustra przypomina do złudzenia modę na SUVy. Ile to ma zalet: i pod krawężnik podjedziesz łatwiej, i zimą na śniegu sobie poradzisz jak operator pługu weźmie L4 i przede wszystkim na sąsiadów można z góry popatrzeć (tych co mają zwykłe auto tzn. lustrzankę ). I długo by wymieniać wszystkie zalety SUV/bezlustra. Problem w tym, że 90% użytkowników aut/aparatów w praktyce ich wcale nie potrzebuje

P.S. W EF-M nadal wszystkie obiektywy mają średnicę ca. 60mm Nie wiem czy to jakaś idea jest...

P.S. 2. A mogło być tak pięknie, co parę lat Canon wypuszczałby nową lustrzankę, w której dodałby jeden punkt AF albo dwa. Aż tu nagle jakieś Sony. Ach, najważniejsze żeby było tak jak było

Dobranoc
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 05-09-2018 o 23:03

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Za Canon.pl:

"Bezlusterkowce bowiem to idealny kompromis między dużą, bogato wyposażoną lustrzanką a małym kompaktem. Dlaczego? Ponieważ w niewielkiej obudowie skrywają najlepsze funkcje znane z profesjonalnych aparatów. Co więcej, bezlusterkowce to aparaty z wymienną optyką, dzięki czemu będziesz mógł sukcesywnie rozbudowywać swoją kolekcję obiektywów o nowe pozycje z bogatej oferty Canon."
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Za Canon.pl:

"Bezlusterkowce bowiem to idealny kompromis między dużą, bogato wyposażoną lustrzanką a małym kompaktem. Dlaczego? Ponieważ w niewielkiej obudowie skrywają najlepsze funkcje znane z profesjonalnych aparatów. Co więcej, bezlusterkowce to aparaty z wymienną optyką, dzięki czemu będziesz mógł sukcesywnie rozbudowywać swoją kolekcję obiektywów o nowe pozycje z bogatej oferty Canon."
    @Cichy - tylko nie pisz proszę, że bierzesz na poważnie te marketingowe pierdy , bo nie uwierzę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Za Canon.pl:

" będziesz mógł sukcesywnie rozbudowywać swoją kolekcję obiektywów o nowe pozycje z bogatej oferty Canon."
    No i to może być główny powód/cel Canona

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta

Mi moda na bezlustra przypomina do złudzenia modę na SUVy. Ile to ma zalet: i pod krawężnik podjedziesz łatwiej, i zimą na śniegu sobie poradzisz jak operator pługu weźmie L4 i przede wszystkim na sąsiadów można z góry popatrzeć (tych co mają zwykłe auto tzn. lustrzankę ). I długo by wymieniać wszystkie zalety SUV/bezlustra. Problem w tym, że 90% użytkowników aut/aparatów w praktyce ich wcale nie potrzebuje
    zaponiałes napisać że to idealny samochód dla kobiety - siedzi się wysoko jest duży i czują sie bezpiecznie - 80% użytkowników suvów u mnie na wsi to kobiety

Uprawnienia umieszczania postów