Nie mam w zasadzie co komentować. To zupełnie nowy system Canon, zaprzeczający idei bezlusterkowców, koszmarnie wyceniony. Ja w to na pewno nie wejdę. Póki co w ogóle nie leży w kręgu moich zainteresowań.
Nie mam w zasadzie co komentować. To zupełnie nowy system Canon, zaprzeczający idei bezlusterkowców, koszmarnie wyceniony. Ja w to na pewno nie wejdę. Póki co w ogóle nie leży w kręgu moich zainteresowań.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Idea bezlusterkowców? Tam nie ma żadnej idei, jest tylko parcie na kasę
Mi moda na bezlustra przypomina do złudzenia modę na SUVy. Ile to ma zalet: i pod krawężnik podjedziesz łatwiej, i zimą na śniegu sobie poradzisz jak operator pługu weźmie L4 i przede wszystkim na sąsiadów można z góry popatrzeć (tych co mają zwykłe auto tzn. lustrzankę). I długo by wymieniać wszystkie zalety SUV/bezlustra. Problem w tym, że 90% użytkowników aut/aparatów w praktyce ich wcale nie potrzebuje
P.S. W EF-M nadal wszystkie obiektywy mają średnicę ca. 60mmNie wiem czy to jakaś idea jest...
P.S. 2. A mogło być tak pięknie, co parę lat Canon wypuszczałby nową lustrzankę, w której dodałby jeden punkt AF albo dwa. Aż tu nagle jakieś Sony. Ach, najważniejsze żeby było tak jak było![]()
Dobranoc![]()
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 05-09-2018 o 23:03
Za Canon.pl:
"Bezlusterkowce bowiem to idealny kompromis między dużą, bogato wyposażoną lustrzanką a małym kompaktem. Dlaczego? Ponieważ w niewielkiej obudowie skrywają najlepsze funkcje znane z profesjonalnych aparatów. Co więcej, bezlusterkowce to aparaty z wymienną optyką, dzięki czemu będziesz mógł sukcesywnie rozbudowywać swoją kolekcję obiektywów o nowe pozycje z bogatej oferty Canon."
O obiektywach wiem prawie wszystko
@Cichy - tylko nie pisz proszę, że bierzesz na poważnie te marketingowe pierdy, bo nie uwierzę
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/