Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: Canon EOS R

.

EYE DETECTION AF

Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 05-09-2018 o 10:44

Coś już napisał Awatar Galipette
    Miasto
    Płock

Cześć. Powoli myślę nad następcą canona 6D i wybór jak na razie padł na Canona R. R5 i R6 na razie poza zasięgiem. Mam pytanie do użytkowników. Mam 197 cm wzrostu i dość spore ręce, i o ile typowe lustrzanki świetnie leżą w dłoni to mam obawę co do ergonomii R-ki Miałem kiedyś Canona M50 i paznokciami zdzierałem powierzchnie korpusu - przy zaciskaniu malutkiego gripa. Czy R-ka ma większy grip i jak to wygląda u osób z większymi dłońmi? Nie mam możliwości na miejscu tego sprawdzić. Ew jaka różnica jest z R5 Bo tą ma znajomy i mogę potestować.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Galipette Zobacz posta
    Cześć. Powoli myślę nad następcą canona 6D i wybór jak na razie padł na Canona R. R5 i R6 na razie poza zasięgiem. Mam pytanie do użytkowników. Mam 197 cm wzrostu i dość spore ręce, i o ile typowe lustrzanki świetnie leżą w dłoni to mam obawę co do ergonomii R-ki Miałem kiedyś Canona M50 i paznokciami zdzierałem powierzchnie korpusu - przy zaciskaniu malutkiego gripa. Czy R-ka ma większy grip i jak to wygląda u osób z większymi dłońmi? Nie mam możliwości na miejscu tego sprawdzić. Ew jaka różnica jest z R5 Bo tą ma znajomy i mogę potestować.
    M50 to maleństwa. ER-ki FF to zupełnie inna liga w tej materii. Wręcz niektórzy narzekają że są zbyt duże.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów