Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez zbirr Zobacz posta
    no to pytam. Canon camera connect. - jak to połączyć z R w BT? Apka najnowsza zainstalowana. BT odnajduje aparat ale nie łączy się z nim. Z poziomu smartfona w BT klikając w ustawienia przy R nie mam nic, żadnych informacji, komunikatów itd, jak kliknę w ikonę/nazwę R - komunikat "Do korzystania z tego urządzenia potrzebna jest aplikacja". Odpalam aplikację z opcji mam tylko "Register your camera!" włażę, znajduję swój na liście pokazują się dwie opcje - rekomendowana BT i pozostałe Wi-Fi. Klikam BT, pojawia się informacja by użyć aparatu by nawiązać połączenie. klikam paruj, trwa to kilka chwil. Wyskakuje komunikat na telefonie że znalazł kamerę ale parowanie failed. Mam skasować ustawienia, usunąć z BT camera i spróbować ponownie. Na aparacie komunikat że nie nawiązano połączenia. Czesem komunikat że Canon CC nie obsługuje mojego telefonu (Samsung S21 Ultra), ale nigdzie takich informacji nie ma. Z Wi-Fi połączenia bez zająknięcia. Jak to ugryźć?
    U mnie z R5 BT nie działa, więc zawsze łącze przez Wi-Fi...

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    U mnie z R5 BT nie działa, więc zawsze łącze przez Wi-Fi...
    Niektóre funkcje działają przez Bluetooth, a niektóre przez WiFi. Generalnie jednak jeśli są problemy z połączeniem to zazwyczaj wynikają z zapamiętanych danych parowania które trzeba resetować.
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Hubert Multana Zobacz posta
    Niektóre funkcje działają przez Bluetooth, a niektóre przez WiFi. Generalnie jednak jeśli są problemy z połączeniem to zazwyczaj wynikają z zapamiętanych danych parowania które trzeba resetować.
    Na początku aparat nawet parował się przez NFC, znaczy tak zaczynałem potem przechodził na wifi. Ale z tego co wiem to różnie z tym bywa.

Uprawnienia umieszczania postów