Zamieszczone przez
candar
Szukając informacji wolę obiektywne opinie akustyka: "diabli wiedza co tu z czym pasuje: korpusy albo hiper-rebelowe (RP z mizernym aku i pocietymi ficzerami) albo po*one ergonomicznie (R) albo z niedomiarem pikseli (R6) albo z nadmiarem (R5). a obiektywy to jakby ksiegowi loterie urzadzali, z przewaga kulek "szkla-mis". ani z tego kompletnego systemu sie nie da zbudowac, ani jakiegos prostego amatorskiego, ani pro... ze 2-3 lata jeszcze, zeby to zaczynalo przypominac jakas spojna calosc... " niż autorytatywne wypowiedzi: "mi nic nie przeszkadza" , "ja nie kupiłem Porscha tylko Mini, bo także da się nim sprawnie przemieścić a kosztuje połowę", "są również RP, R5 i R6. Każdy sobie coś wybierze."
--- Kolejny post ---
Zataczamy bezsensowne kółko. Przykładowo ja szukając informacji na CB na temat różnic pomiędzy APARATAMI w systemach EOS R wyniósłbym wyłącznie informacje (cytaty z tej dyskusji na temat różnic pomiędzy R i R6), że:
"mi nic nie przeszkadza" ,
"ja nie kupiłem Porsche tylko Mini, bo także da się nim sprawnie przemieścić a kosztuje połowę",
"są również RP, R5 i R6. Każdy sobie coś wybierze",
"firma ta zajmuje takie miejsce na rynku, jakie zajmuje."
"Nie potrzebuje górnego wyświetlacza, Nie potrzebuje więcej pikseli."
"nie widzę po zdjęciu ze aparat ma mniejsza matryce",
"ja mam aparat do robienia zdjęć jak będę chciał kręcić filmy to kupie kamerę, to moja opinia i zdanie"
Reasumując - użytkownikom CB nic nie przeszkadza i nic nie brakuje, nie filmują bo aparat ma służyć wyłącznie do fotografowania. No i nie należy oczekiwać, że ktoś obiektywnie wypunktuje pytającemu dlaczego lepiej kupić ten a nie inny model. Najlepszym aparatem jest oczywiście zawsze ten, którego używa odpowiadający.