Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
A ja akurat widzę problem. Szukając informacji na CB w temacie różnic pomiędzy poszczególnymi modelami nie oczekuję informacji typu: "Lubisz to, zarobiłeś na to, odłożyłeś... nie widzę problemu". Szukam i oczekuję rzetelnych informacji na temat różnic użytkowych w odniesieniu do specyfikacji technicznej a nie TWA poklepującego się po plecach: "Każdy sobie coś wybierze","Ograniczenia są zazwyczaj akceptowalne".

Nikomu nie ujmując czasami odnoszę wrażenie, że znalazłem się w sklepie papierniczym, w którym sprzedawca zachwala różne modele samochodów tej samej marki autorytatywnie twierdząc, że kupujący "każdym z nich dojedzie do celu" (cytat z forum domykający każdą dyskusję) i zupełnie bez znaczenia jest rodzaj silnika oraz jego pojemność i wyposażenie dodatkowe w samochodzie oraz jego cena.
Moja wypowiedź tyczyła się głównie tego fragmentu:

Cytat Zamieszczone przez Jacek Zobacz posta
Na koniec - nie zarabiam na fotografii, z pieniedzy wydanych na body R6 plus obiektywy Rf nie zwroci mi sie ani zlotówka.
Piszesz, że:
Szukam i oczekuję rzetelnych informacji na temat różnic użytkowych w odniesieniu do specyfikacji technicznej
Przecież już to zostało przedstawione wiele razy. Również w moich postach. Być może pewnych informacji brakuje np. tych dotyczących filmowaniem R6 (odnośnie tego co podlinkowałeś). Możliwe, że wynika to z tego, iż mało użytkowników ma tu takie doświadczenia, bo np. w filmie lepiej sprawdza im się sony albo canon serii C...albo po prostu ciągle używają do tego starego dslr-a. Społeczność CB też jest już coraz mniejsza więc i mniej tych opinii.

"Każdy sobie coś wybierze","Ograniczenia są zazwyczaj akceptowalne".
No a nie? Co prawda Canon w ML-u wypuszcza dopiero pierwsze iteracje swoich modeli (pomijam tu serię M), ale dla kogo w tej chwili brakuje korpusu? Są tanie i drogie, są podstawowe i zaawansowane. Jakiej dziedziny fotografii nie da się ogarnąć obecną ofertą EOS R?
Jeśli lepsza dla Ciebie jest oferta Nikona, czy Sony to co za problem? Gdybym obecnie zaczynał z zakupami sprzętu to raczej miałbym problem z wyborem ze względu na jego mnogość niż braki.