Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez Jacek Zobacz posta
    Ja się przyznam co mi przeszkadza w R6, na ekranie ikonka zmiany wyzwalania migawki jest w fatalnym miejscu i nie da się jej przesunać w inne. Na R nie zamienilbym nawet gdyby mi dopłacali. Niepotrzebuje górnego wyświetlacza, wolę stabilizację matrycy i dwa gniazda. Nie potrzebuje wiecej pikseli. Na koniec - nie zarabiam na fotografii, z pieniedzy wydanych na body R6 plus obiektywy Rf nie zwroci mi sie ani zlotówka.
    Nie można wszystkiego drogiego traktować jako inwestycji lub narzędzia do pracy. Lubisz to, zarobiłeś na to, odłożyłeś... nie widzę problemu, że ktoś kupuje sobie drogi sprzęt foto i używa amatorsko. Są ludzie, którzy puścili kilka takich aparatów z dymem papierosowym. Musimy się trochę wyluzować
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Nie można wszystkiego drogiego traktować jako inwestycji lub narzędzia do pracy. Lubisz to, zarobiłeś na to, odłożyłeś... nie widzę problemu, że ktoś kupuje sobie drogi sprzęt foto i używa amatorsko. Są ludzie, którzy puścili kilka takich aparatów z dymem papierosowym. Musimy się trochę wyluzować
    A ja akurat widzę problem. Szukając informacji na CB w temacie różnic pomiędzy poszczególnymi modelami nie oczekuję informacji typu: "Lubisz to, zarobiłeś na to, odłożyłeś... nie widzę problemu". Szukam raczej rzetelnych informacji na temat różnic użytkowych w odniesieniu do specyfikacji technicznej a nie TWA poklepującego się po plecach: "Każdy sobie coś wybierze","Ograniczenia są zazwyczaj akceptowalne".

Nikomu nie ujmując czasami odnoszę wrażenie, że znalazłem się w sklepie papierniczym, w którym sprzedawca zachwala różne modele samochodów tej samej marki autorytatywnie twierdząc, że kupujący "każdym z nich dojedzie do celu" (cytat z forum domykający każdą dyskusję) i zupełnie bez znaczenia jest rodzaj silnika oraz jego pojemność i wyposażenie dodatkowe w samochodzie oraz jego cena.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 19-06-2021 o 11:41
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów