Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Troszkę z innej beczki, do użytkowników pytanie:

Jak macie przerwę w robieniu fotek, typu 2-3 minuty, albo nawet więcej, rzędu 15 minut, wyłączacie R czy jest cały czas włączony?

Doświadczenia i zalecenia odnośnie lustrzanki były nie włączać i wyłączać co chwilę, bo start zużywa więcej prądu niż stand by.
    Ale tutaj wyświetlacz czy wizjer są prądożerne z definicji i nie wiem jak oszczędzać baterię. Ciągły AF wyłączony, w tym rozważaniu.
    Natomiast z racji dużej czułości przycisków nieumyślne budzenie ze stand by zdarza się często podczas chodzenia z aparatem. :-(

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez Zielona_Trawa Zobacz posta
    Troszkę z innej beczki, do użytkowników pytanie:

Jak macie przerwę w robieniu fotek, typu 2-3 minuty, albo nawet więcej, rzędu 15 minut, wyłączacie R czy jest cały czas włączony?

Doświadczenia i zalecenia odnośnie lustrzanki były nie włączać i wyłączać co chwilę, bo start zużywa więcej prądu niż stand by.
    Ale tutaj wyświetlacz czy wizjer są prądożerne z definicji i nie wiem jak oszczędzać baterię. Ciągły AF wyłączony, w tym rozważaniu.
    Natomiast z racji dużej czułości przycisków nieumyślne budzenie ze stand by zdarza się często podczas chodzenia z aparatem. :-(
    2-3 minuty sam się wygasza, 15 minut wyłączam, ale nie robiłem żadnych testów, czy to ma jakiś wpływ na cokolwiek.

Uprawnienia umieszczania postów