Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Przejrzałem BHPhoto i wiele nowych szkieł EF (C35/1.4II, C24-70/2.8II, C100-400LII itd.) nagle zyskuje na popularności. Myślę, że różnica w cenie w stosunku do odpowiedników RF ma tu znaczenie. No i to, że działają bardzo skutecznie przez adapter z serią R.
    Moje 3 Sigmy Art 105, 50 i 24 działają świetnie. Tylko 24 nie daje pełnej szybkości przy migawce mechanicznej (co trochę dziwi bo to w miarę nowe szkło) ale akurat przy tym szkle to nie problem.

Coś już napisał Awatar malwes
    Miasto
    okolice Warszawy

Cześć! Czy Wasze R-ki też tak „gadają” non-stop? Mój nawet jak nie robi zdjęć to ciągle mruczy, skrzypi, chrumka, trzeszczy...tak jakby ciągle ostrzyli, tylko ciszej. Chyba z każdym obiektywem tak gada, z Canonem, sigmą, tamronem. Dopiero po wyłączeniu całkowitym milknie po chwili. Nie wiem czy to normalne, moje lustra nie odzywają się nie pytane, a ten skwierczy na okrągło i nie wiem czy mu coś nie dolega.
    Pozdrawiam,
    Gosia
    Moja pasja
    Facebook

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez malwes Zobacz posta
    Cześć! Czy Wasze R-ki też tak „gadają” non-stop? Mój nawet jak nie robi zdjęć to ciągle mruczy, skrzypi, chrumka, trzeszczy...tak jakby ciągle ostrzyli, tylko ciszej. Chyba z każdym obiektywem tak gada, z Canonem, sigmą, tamronem. Dopiero po wyłączeniu całkowitym milknie po chwili. Nie wiem czy to normalne, moje lustra nie odzywają się nie pytane, a ten skwierczy na okrągło i nie wiem czy mu coś nie dolega.
    Dziwna sprawa. Najlepiej nagraj te dźwięki i wrzuć tu. Coś jest kaput z puszką albo... a tak bardziej serio to słałbym do serwisu. Wycena jest najczęściej bezpłatna.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez malwes Zobacz posta
    Ze wszystkimi szkłami to się dzieje czy tylko z tymi z IS?
    W bezlustrach Canona IS chodzi bez przerwy aż do wyłączenia się body.
    Powyłączaj IS w obiektywach i nasłuchuj.
    Ostatnio edytowane przez marfot ; 08-11-2020 o 09:04
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Początki nałogu Awatar RadOs41
    Miasto
    Radom

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Ze wszystkimi szkłami to się dzieje czy tylko z tymi z IS? ..
    Ja u siebie zauważyłem to na szklach bez is np. 50/1.4 czy 135/2. To pierwsze słychać głośniej bo wydaje mi sie, ze ma głośniejszy af. To on pracuje. Zauważ ze mając włączony af servo body szuka ostrości, czyli uruchamia af w obiektywie, także gdy nie naciskasz spustu migawki, wystarczy przekierować obiektyw na inny obiekt.
    Trochę gratów i nieco innych szpargałów...

Uprawnienia umieszczania postów