Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4136

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Używam ich jeszcze. 5d2 będzie zastępowana bo ma nadtopione czujniki AF + mam wrażenie,że fragment matrycy wpada w magentę. Pamiętaj, że 5d2 ma już 10 lat i ciągle jej używam. Nowym aparatem lepszego zdjęcia nie zrobię a tym bardziej bez znaczenia czy lustro czy nie lustro. Ty w swoim poście zasugerowałeś jednak coś innego i dużo krótszego niż 10 lat

Ps. Ja 5d2 ogarniam nawet dynamiczne airshow - ten aparat ma 1 krzyżowy i 3.9 fps
    Dementuję :-) Nie sugerowałem czasu wymiany. Twierdzę, że zdecydowana większość z nas wymienia rzeczy użytkowe, a w szczególności hobbystyczne, wcześniej niż się zużyją. Może to być co rok albo co 15 lat. Zaryzujesz twierdzenie, że np. tysiące zakupionych 5d3 i 5d4 było tylko dlatego, że stare 5d1 i 5d2 ludziom padły? Nie, ludzie kupili nowsze modele i tyle. Jeden wymieni na każdy nowy model, drugi na co drugi itp. ale sporadycznie zużyje sprzęt do końca (jako główne narzędzie bo jako zapas to co innego). Jeśli uważasz, że tak nie jest to.... po prostu zostańmy przy swoich zdaniach i lepiej wróćmy do tematu :-)

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Dementuję :-) Nie sugerowałem czasu wymiany. Twierdzę, że zdecydowana większość z nas wymienia rzeczy użytkowe, a w szczególności hobbystyczne, wcześniej niż się zużyją. Może to być co rok albo co 15 lat. Zaryzujesz twierdzenie, że np. tysiące zakupionych 5d3 i 5d4 było tylko dlatego, że stare 5d1 i 5d2 ludziom padły? Nie, ludzie kupili nowsze modele i tyle. Jeden wymieni na każdy nowy model, drugi na co drugi itp. ale sporadycznie zużyje sprzęt do końca (jako główne narzędzie bo jako zapas to co innego). Jeśli uważasz, że tak nie jest to.... po prostu zostańmy przy swoich zdaniach i lepiej wróćmy do tematu :-)
    Mysle, że większość tego typu sprzętu to pro (zarabiający) a druga część to hobisci, ktorzy mają poziom pro ale nie zarabiają na tym. Ci których znam wymianiaja pragmatycznie. Ja nie znam gadzeciarzy prawdę mowiac. W tym segmencie cenowym to wg mnie ułamek gadzeciarzy. Ja jeśli przeskocze to 2 generacje (a nawet 3) - ciężko mnie wiec nazwać konsumpcjonista czy gadzeciarzem. Eos R to fajna alternatywa więc biorę ja pod uwagę nawet pomimo evf i bateri

Uprawnienia umieszczania postów