Strona 269 z 366 PierwszyPierwszy ... 169219259267268269270271279319 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 681 do 2 690 z 4136

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Lecę do was z głupim pytaniem dotyczącym sigm Art. Czy regulacja Sigmy dockiem wpływa na dokładność AF w systemie R? Czy też nie ma znaczenia co sobie tam dockiem poustawiam i tak AF w systemie R zawsze będzie w punkt?
    Mam jednego ARTa którego używam z lustrem i jest po regulacji dockiem. Myślę o eRce i zastanawiam się, czy będę musiał regulacje dockiem zresetować chcąc używać to szkło w systemie R.
    Nie jestem w stanie sobie teraz przypomnieć gdzie, ale ktoś pisał o jakimś problemie z R albo R5 w przypadku takiej regulacji. Spróbuję to znaleźć.

Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Lecę do was z głupim pytaniem dotyczącym sigm Art. Czy regulacja Sigmy dockiem wpływa na dokładność AF w systemie R? Czy też nie ma znaczenia co sobie tam dockiem poustawiam i tak AF w systemie R zawsze będzie w punkt?
    Mam jednego ARTa którego używam z lustrem i jest po regulacji dockiem. Myślę o eRce i zastanawiam się, czy będę musiał regulacje dockiem zresetować chcąc używać to szkło w systemie R.
    Bezlustra zasadniczo nie wymagają żadnej regulacji. Nie bez powodu w body nie ma już opcji mikroregulacji.

BF/FF objawiał się przez wady w odbiciu światła przez lustro, czujniki AF w lustrzankach były na dole.
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    Bezlustra zasadniczo nie wymagają żadnej regulacji. Nie bez powodu w body nie ma już opcji mikroregulacji.

BF/FF objawiał się przez wady w odbiciu światła przez lustro, czujniki AF w lustrzankach były na dole.
    Zasadniczo tak. Jednak w takim Nikonie Z6 jednak wstawili mikroregulację AF

Uzależniony
    Miasto
    .

Regulacja nie ma wpływu na R tak jak nie ma wpływu na live view w lustrzance. Dock może się przydać do aktualizacji firmware.

Mam 2 Arty i wreszcie są niezawodne.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    Regulacja nie ma wpływu na R tak jak nie ma wpływu na live view w lustrzance. Dock może się przydać do aktualizacji firmware.

Mam 2 Arty i wreszcie są niezawodne.
    Pozwól, że się upewnię. Niezależnie co sobie poprzestawiam w sigma docku to system R będzie olewał te ustawienia?

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Pozwól, że się upewnię. Niezależnie co sobie poprzestawiam w sigma docku to system R będzie olewał te ustawienia?
    AF w R działa w zamkniętym sprzężeniu zwrotnym i ustawia ostrość aż zostanie spełnione określone kryterium. Każdy obiektyw się tu sprawdzi. U mnie C50/1.8II ustawia w R ostrość zawsze dobrze ale wolniej. W DSLR trafiał z pewnym prawdopodobieństwem.

W DSLR dla AF fazowego jest otwarta pętla i do szkła idzie komenda z body jak ma ustawić ostrość. Tu jest potrzebna mikrokorekta jak szkło systematycznie się myli. W LV też jest dobrze bez korekty bo inny jest algorytm ostrzenia.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony
    Miasto
    .

No a co napisałem? Mogę ustawić +20 i nic to nie zmienia.

Ostatnio edytowane przez Arius74 ; 18-09-2020 o 10:47

Uzależniony
    Miasto
    .

Naleśnik 40 działa wolniej ale pewniej za to 50 1.4 też wolniej i front focus na pełnej dziurze ;D
    Sigmy 20 i 35 Art i szybciej i super celnie.

85 1.8, 100L macro I 200L 2.8 mam wrażenie że i szybciej i pewniej niż na 6d MK2.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Wydaje mi się, że ciemne zoomy f/4 USM ostrzą błyskawicznie.
    Jasne obiektywy jakby poprawiają jeszcze coś i minimalnie to wydłuża ostrzenie. Ale dokładność jest bardzo dobra. Można zresztą szybko powiększyć obrazek i zerknąć jak wyszło ostrzenie jak się niedowierza.
    Czasami właśnie pada głos o ff/bf w ML i przyznam nie rozumiem tego fenomenu.
    Moja teoria jest taka, że szkło ustawia ostrość poprawnie (bo inaczej body nie pozwala) a po zwolnieniu migawki coś tam się przestawia.
    @gnd sprawdzałeś tego 50/1.4 bez fotki jaka jest ostrość na powiększeniu w wizjerze?
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 269 z 366 PierwszyPierwszy ... 169219259267268269270271279319 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów