Pokaż wyniki od 2 581 do 2 590 z 4136

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    EOS R to moja 10ta lustrzanka Canona.
    ale masz jakies wsparcie?

Tymczasem canon do dzisiaj daje w DSLR punkty AF rozmieszczone głównie na środku. Przy czym tylko ten środkowy tak na prawdę działa jak trzeba z jasnymi stałkami. Dlatego jak sony w III-iteracji dopracowało swoje puszki w cholerę ludzi przeszło na nie z Canona i Nikona. Przymknęli oko na stratę kasy przy zmianie systemów, lipny EVF, na porąbane menu i gorszą ergonomię, bo wreszcie mogli komfortowo pracować na przesłonach f1.4-2.8, również w reportażu.
    co do rozmieszczenia punktow to sie zgadzam. natomiast nie co do ich skutecznosci. byle 6D2 dziala piknie na kazdym jednym punkcie. o 5D/7D/1D nie wspominajac

poza tym w 6D2 jest tryb LV i tam pokrycie kadru jest praktycznie 100% nie zapominajmy o tym

Cieszę się, że canon jednak wypuścił R a nikon Z. Dla wielu to aparaty jeszcze niedopracowane i nie warte zachodu, ale jednak od firm o bogatej tradycji fotograficznej. Jest to przyszłość. Czy to się nam podoba, czy nie.
    alez nikt nie twierdzy, ze jest inaczej. ja z checia w przyszlosci sobie zamienie EF na RF. ale w takiej przyszlosci, kiedy to bedzie mialo dla mnie spojny sens. w znaczeniu: uzyteczny korpus i dopasowana do niego i do moich potrzeb optyka. w tej chwili na kazdym jednym z tych punktow jest d* zbita
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 14-10-2019 o 11:06
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów