Strona 19 z 414 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Canon EOS R

No ja żyję, to kalkuluję co i kiedy się opłaca, a co nie Już było wcześniej, że ten aparat to nie wiadomo dla kogo jest. Te emejzingi to już od premiery a7II, więc ile jeszcze tych klientów zostało ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    No ja żyję, to kalkuluję co i kiedy się opłaca, a co nie Już było wcześniej, że ten aparat to nie wiadomo dla kogo jest. Te emejzingi to już od premiery a7II, więc ile jeszcze tych klientów zostało ?
    Jest sporo ludzi na świecie dla których to jest mniej niż na waciki.
    A sporo osób pewnie skusi, że to nowość i że mogą choć przez chwilę mieć coś innego niż reszta .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Oczywiście, że to rozumiem i gdybym żył ze ślubów czy eventów to bym go nie kupił. Sporo osób wędruje z C do S na ML FF - teraz ten strumień baaaardzo mocno się wysuszy. Jest sporo osób w C, które albo nie mają FF albo słyszeli, że ML FF jest super cool więc mogą na nie powędrować. FF nigdy nie było tanie (tzn już od dawna tanie nie jest) a teraz dostają takie coś pomiędzy 6d a 5d więc sporo może się skusić. Ja sam to body biorę mocno pod uwagę jako aktualizacja 5d2, która dalej robi zdjęcia więc nie mam parcia i sobie spokojnie poczekam. Klientów wbrew pozorom jest cała masa i jeszcze trochę (marketing Sony dzielnie pracował), zobaczysz, że będzie się bardzo dobrze sprzedawało, szczególnie, że EOS R zaskoczył na wielu poziomach
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 09-09-2018 o 12:52

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    Premiera systemu EOS R skłoniła mnie w końcu do refleksji nad bezlusterkowcami i doszedłem do wniosku, że zdecydowanie wolę pozostać przy klasyce DSLR.

Zmieniać cały sprzęt dla oszczędności 100g na wadze (różnica między EOS R a 6D MKII), do tego jak dla mnie mniej poręczne, ilość zdjęć na baterii to jest jakaś kpina, że o cenie nowej puszki i szkieł do systemu nie wspomnę.

Można założyć obiektywy EF za pomocą adaptera, ale w tym momencie zwiększamy wagę (wychodzi nam tyle co 6D MKII).

Pamiętam jak wychodziły kolejne puszki EOS i ludzie po kolei się czepiali: ilość zdjęć na baterii (co tak mało, chcemy więcej) gdzie i tak zawsze oscylowało w okolicach 1000 fotek na jednym ładowaniu, później doszło czepianie się do wagi a i tutaj wielkich różnic nie ma, następnie ergonomia - a bo to źle się trzyma i mały paluszek mi zjeżdża z korpusu, no i nieszczęsny JEDEN slot na kartę - no jak tak można, jak my do tej pory bez niego żyliśmy?!

Generalnie zawsze było się do czego doczepić (cebulandia pełną gębą), a tu proszę nagle te wszystkie wady, które nadal są przy bezlusterkowcach, nagle przestają przeszkadzać.

Marketingowcy w poszczególnych firmach właśnie siedzą i piją szampana pogryzając kawiorem

Koniec moich wypocin, ja póki co na dłużej zostaje przy lustrach i mam tylko nadzieję, że w najbliższym czasie zaczną (chociaż trochę) spadać ceny luster żeby kupić sobie drugiego 6D MKII
    daj im szanse
    teraz tez uważam ze nie warto ale 3-4 odsłona tego R może będzie już grzechu warta?
    na razie to ciekawostka, choć niewątpliwe w normalnie rozwiniętych krajach będzie schodzić jak każda nowość
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Dla mnie brak lustra nie ma absolutnie żadnego wpływu na "lepsze zdjęcia". Ja rozumiem, że moda, że marketing i że się marketingowcy dwoją i troją, że ja muszę to mieć, a oni moją kasę.
    Ja świat amatorskiej fotografii znam od innej strony i wygląda on mniej więcej tak, że jak się amator dowie, że taka sigma 35 1.4 kosztuje 3k to albo porzuca hobby albo po zakupie wyszukuje w google - jak zostać fotografem ślubnym.
    Są ludzie co dla nich R czy Leica to dowcip. Ale co to ma do mnie i do mojej pracy? To, że oni kupują to znaczy, że ja muszę ?

Uzależniony
    Miasto
    .

Jeśli DPAF działa tak jak wynika z pierwszych wrażeń to mocno ułatwi pracę. Mniej nie trafionych zdjęć to mniej selekcji i mniej straconego czasu. Przeładowanie 1.4 to słabe rozwiązanie a żadna lustrzanka nie ma punktu ostrości tam gdzie oko w złotym podziale.

Dopiero zaczyna

EOS R.
    Na konferencji poświęconej premierze pełnoklatkowego bezlusterkowca pojawiło się hasło marketingowe, które zdradza, jakie Canon ma plany co do wszystkich swoich czterech systemów. Slogan „You don’tswitch to it, you add it to the family” („nie odchodzisz do niego, dołączasz go do rodziny”) sugeruje, że Canon nie będzie starał się przekonać do Canona R nieprzekonanych. Po prostu – jeśli ktoś będzie chciał pełnoklatkowego bezlusterkowca – u Canona jest. Pełnoklatkowa lustrzanka – też jest.
    Ostatnio edytowane przez kupisk3 ; 09-09-2018 o 14:32
    6d mkII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Dla mnie brak lustra nie ma absolutnie żadnego wpływu na "lepsze zdjęcia". Ja rozumiem, że moda, że marketing i że się marketingowcy dwoją i troją, że ja muszę to mieć, a oni moją kasę.
    Ja świat amatorskiej fotografii znam od innej strony i wygląda on mniej więcej tak, że jak się amator dowie, że taka sigma 35 1.4 kosztuje 3k to albo porzuca hobby albo po zakupie wyszukuje w google - jak zostać fotografem ślubnym.
    Są ludzie co dla nich R czy Leica to dowcip. Ale co to ma do mnie i do mojej pracy? To, że oni kupują to znaczy, że ja muszę ?
    A kto Cię zmusza?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Są naciski z każdej możliwej strony Formy rozmów na forach mają wydźwięk jak by każdy miał odłożone 10k na ten aparat a jak nie kupisz, to się na Ciebie obrazimy. Kolekcjoner kupiłeś już ML FF ?

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    Jeśli DPAF działa tak jak wynika z pierwszych wrażeń to mocno ułatwi pracę. Mniej nie trafionych zdjęć to mniej selekcji i mniej straconego czasu. Przeładowanie 1.4 to słabe rozwiązanie a żadna lustrzanka nie ma punktu ostrości tam gdzie oko w złotym podziale.
    W pełni zgoda. Jak się okaże, że DPAF faktycznie działa tak dobrze jak by można się spodziewać tego w tym momencie to faktycznie będzie to bardzo duża zaleta tego aparatu. To może być idealny korpus do fotografowania na przysłonach f/(1.4-2) W szczególności jak się okaże, że punkty AF zlokalizowane w okolicach mocnych punktów kadru swoim działaniem nie odbiegają od punktu umieszczonych w centrum kadru.
    Ostatnio edytowane przez luso ; 09-09-2018 o 15:55

Strona 19 z 414 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów