Strona 151 z 366 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201251 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 501 do 1 510 z 4136

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

problem z canonem nie polega na tym że są matryce archaiczne i matryce lekko nowocześniejsze problem polega na pchaniu archaicznych matryc w nowe produkty na przykład 6DII czy RP - czy takie praktyki występują u jakiegoś innego producenta? w porównywalnych segmentach? skąd oni biorą te wzorce? mam tylko nadzieję ze nie pójdą mocniej w stronę rozwiązań stosowanych przez producentów (nomen omen) drukarek atramentowych czy lodówek , podobnie jest z implementacją 4K z ogromnym cropem.

czy duży DR jest demonizowany - i tak i nie - bez dużego DR można żyć i robić niezłe zdjęcia ale w niektórych zastosowaniach jest przydatny ale z drugiej strony jak widzę tragiczny obrazek wygenerowany z matrycy o dużym DR bo ktoś chciał zrobić wieczór albo poranek z południa to nie wiem czy aparaty z matrycami z dużym DR nie powinny być sprzedawane użytkownikom po uzyskaniu licencji (licencji na zabijanie obrazu).
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 07-03-2019 o 10:26

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Photointo przestać płakać! Jak baba się mażesz!!! łełęłęęłłęłęęł jak moja 4 letnia córka, dosłownie!!! Tego Twojego biadolenia się czytać nie da. Ile ty masz lat - 13? Kup wreszcie tego Sony i się ciesz. Daj nam spokój! I nie wracaj z płaczem, że kolory nie takie, że menu trudne, że szkła kurewsko drogie a Twoje zdjęcia jak były słabe to są nadal słabe.

Bywalec
    Miasto
    Nowy Sącz

Canon sam przyznaje, że wstrzymywał się z wejściem w bezlustra bo nie był przekonany o powodzeniu tego projektu, dlatego trochę przespał i nie ma technologii, jest daleko za sonym które postawiło na tą technologię od razu. Zastanawiam się czy canon technologicznie jest w stanie zrobić lepszą matrycę bo na razie wszystko stawia na to by jego szkła przyciągały.

robertskc7 czekam na sony, jutro przyjdzie. Na razie to jedna wielka niewiadoma, jutro się okaże. Jakbym miał canona w d... to bym się nie zastanawiał.
    Ostatnio edytowane przez Photointo ; 07-03-2019 o 10:30

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Photointo masz pretensje do Canona, że nie ma 100-400rf w systemie, który oficjalnie istnieje od września 2018r. Tu masz alternatywę - 200gr lżejszy za 11tyś zł Sony 100-400 https://www.optyczne.pl/porownaj.php...1255&add1=1462
    Dwa. Masz pretensje do matryc o słabym DR a rezygnujesz z R, który ma de facto matryce na poziomie sony a9 ( wg dxo ) i kupujesz RP z matryca z 6dII WTF człowieku !?!

p.s Czekam na Twoje jutrzejsze rozczarowanie.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

To potężne DR to przynajmniej wyższe o 1ev?

Bywalec
    Miasto
    Nowy Sącz

Zrezygnowałem z EOSa R nie dlatego, że mi się nie spodobał tylko dlatego, że oszukano mnie i sprzedano mi w sklepie przez neta sprzęt na rynek pozaeuropejski za cenę równą tej na rynek europejski nie informując mnie o tym. W międzyczasie wyszedł RP więc sobie myślę: kurde no, tanie bezlustro z pełną klatką, matryca z 6D mark II a więc teoretycznie usprawniona od tej na której fociłem najdłużej, czyli 6D a w międzyczasie wypuszczą jakieś lepsze body na bagnet RF... ale kurde RP to jest porażka, głównie ze względu na swój wizjer i stosunkowo mało opcji konfiguracji (to akurat było w pewnym sensie przewidywalne). Wkurzyłem się i przemyślałem sprawę - potrzebuję czegoś by fotografować już a używanie konwerterów i szkieł do EF mi nie pasuje w tym momencie.

Sunders ja nie mogłem wystawić i to co chce sprzedac wystawił kolega fyrste.

Choćby sony 12-24 4.0.

Pełne uzależnienie

matryca 6D jest usprawniona ale chyba nie w tym czego oczekiwałeś - to rozumowanie które doprowadziło do zakupu RP było od początku absurdalne na co zresztą kilka osób zwracało uwagę, RP to wykastrowana wydmuszka ale taką chciałeś kupić, a matrycą z 6DII na pewno daje się zdjęcia robić więc w sumie nikt pewnie nie wie z czym masz problem - z konwerterami? kup sony i konwerter - na sony konwerter będzie git - zmieniaj bo tego co oczekujesz w canonie nie dostaniesz nigdy i nadal nie rozumiem co ci nie pasuje w R jest za drogi? z azjatyckiej dystrybucji? - to kup z europejskiej. tak z niezdrowej ciekawości spytam co ty właściwie fotografujesz?

Bywalec
    Miasto
    Nowy Sącz

Widoczki i makro.

Jedno z ostatnich na EOS M50:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_2122-2.jpg
Wyświetleń:	118
Rozmiar:	867,6 KB
ID:	1895

Tak lubię obrabiać, rozjaśnione cienie, zlikwidowane przepalenia, podbity kolor. Może się komuś nie podobać, mi to leży. Jak będę mógł więcej wyciągnąć z cieni i przepaleń w trudnych zdjęciach (pod słońce, mniej światła, brak statywu) to będzie fajnie.
    Ostatnio edytowane przez Photointo ; 07-03-2019 o 12:53

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Photointo Zobacz posta
    Widoczki i makro.

Jedno z ostatnich na EOS M50:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_2122-2.jpg
Wyświetleń:	118
Rozmiar:	867,6 KB
ID:	1895

Tak lubię obrabiać, rozjaśnione cienie, zlikwidowane przepalenia, podbity kolor. Może się komuś nie podobać, mi to leży. Jak będę mógł więcej wyciągnąć z cieni i przepaleń w trudnych zdjęciach (pod słońce, mniej światła, brak statywu) to będzie fajnie.
    To pod Łomnicą, dobrze kojarzę?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Photointo Zobacz posta
    O, widzę że macie coś (oprócz miłości do Sony) wspólnego z Janem Pawlakiem.
    On też takie pseudohadeery uprawia.
    U mnie taki sposób obróbki powoduje krwawienie oczu i odruch wymiotny

PS: nie mam już Canona, a Fuji ma równie duży DR co Sony.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 151 z 366 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201251 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów