Pokaż wyniki od 1 451 do 1 460 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Z tym mistrzem to mi pojechałeś . Ja prosty amator jestem a fotki robię jedynie dla przyjemności swojej i tych, którym się one podobają. Ironia czasem też jest potrzebna a momentami wręcz wskazana .
    Natomiast zdanie mam takie, że owszem, pewnie 80% zależy od talentu, ale sam talent bez sprzętu też niewiele zwojuje. Przekonałem się o tym startując swego czasu w rajdach samochodowych, kiedy dysponując bardzo dobrym sprzętem ulegałem młodym talentom w słabszych autach i sam wiem ile trzeba ćwiczeń i wysiłku żeby braki talentowe nadgonić pracą . Natomiast te młode chłopaki jadąc na limicie w pewnym momencie nie dawali rady średniakom w dużo bardziej zaawansowanych samochodach. I właśnie tak w każdej dziedzinie marnuje się wiele talentów - nie stać ich na starty na poziomie, które mogłyby zapewnić mistrzostwo, bo zawsze znajdą się tacy co robią to za grubą kasę i "okupują" miejsca. Dlatego dzisiejszy sport i wiele innych dziedzin są mocno wypaczone...
    Moim zdaniem nie bardzo to porównanie. Tani bardzo przyzwoity aparat młodziak może teraz kupić za naprawdę niewielką kasę. I taki sprzęt umożliwia wiele w zakresie skorzystania z tego "młodego talentu" - bardzo wiele. Problem polega na tym że często żadnego talentu nie ma a zostaje jedynie onanizm sprzętowy i wiara że jak się kupi pełną klatkę z plecakiem eLek to taki Jacob Sobol rzeczywiście jedyne co może to iść łowić ryby .
    Znam trochę takich przypadków i nie ma to nic wspólnego z tym co piszesz o samochodach, bo tam "próg wejścia" jest o kilka rzędów wielkości inny. Przy tym jak nie jedzie to nie ma wyników i choćby był talent na miarę Kubicy to niczego nie osiągnie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-12-2018 o 13:58
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów