Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie Odp: Re: Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ktory dokladnie? cropowy czy pelnoklatkowy?

na pelnoklatkowy poczekalbym z ocena, ledwo premiera byla. ale rozumiem, ze bardziej podoba ci sie korpus Z7. nie zabraniam

na cropowy ML spuszcze zaslone milczenia. 1-ke zje* az piszczy. a canonowska M-ka, nawet przy tej niekompletnosci, rozwala rynek bezlusterkowcow. przy duzej zyskownosci tej M50-tki, ktora robi wielki wolumin. i zyski przewyzszajace wszystko co Nikon zrobi na Z6, Z7 i optyce do nich, wlacznie
    Oczywiście, że pełnoklatkowy.

Z7 nie kupię, wystarczy że mam zestaw szkieł natywnych, takich jakich potrzebuję do sony i do canona (miałem też do fuji, ale już się pozbyłem).
    Z resztą Twojej wypowiedzi zgadzam się na 100 %.

gdzie to widac?
    np: https://allegro.pl/sony-a7r-iii-3-il...711503534.html
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS R

ja bym zanadto nie ekstrapolowal tak malej probki. i w kontekscie migracji to IMHO duzo wiekszym problemem dla Sony bedzie Canon. bo w tych torbach z A7-kami duzo czesciej spotkasz czerwone paski, niz wypasione Nikkory
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie Odp: Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS R

ja bym zanadto nie ekstrapolowal tak malej probki. i w kontekscie migracji to IMHO duzo wiekszym problemem dla Sony bedzie Canon. bo w tych torbach z A7-kami duzo czesciej spotkasz czerwone paski, niz wypasione Nikkory
    Gdyby canon z R-ką się postarał to byłby eksodus, do którego w pierwszej kolejności bym się sam załapał.
    Zresztą nigdzie nie jest powiedziane, że teraz to się nie stanie.
    Ostatnio edytowane przez szandor ; 10-12-2018 o 12:41
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Gdyby canon z R-ką się postarał to byłby eksodus.
    Gdyby dał cenę 6 tysięcy to byłby eksodus.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Gdyby dał cenę 6 tysięcy to byłby eksodus.
    Exodus by owszem był, gdyby R był sprzedawany w cenie 4,5k zł (tyle co A7 II). Na chwilę obecną wiele osób na zagranicznych forach czeka na kolejny ruch canona.
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Dokładnie. L-ki jakoś działały na Sony, Nikkory za to strasznie tam kulały. Więc ci co byli z Nikona to sie wyprzedali i zaopatrzyli w natywne szkła. Część z nich wróci, ale powrót do Canona będzie większy, bo część ludzie zachowało szkła na Canony.
    Wcześniej coś pisałem o moim zapoznaniu się z Canon R, nikt nie podjął tematu. Tym się całkiem fajnie fotografuje. Nie wiem czego w końcu się oczekuje od aparatu? Ma fajny AF, czuły. Matryce nie gorszą niż lustrzanki Canona. Filmowanie tez nie gorsze. Szkła EF działają bdb. Ile się można czepiać drugiego slotu? Ergonomia to kwestia przyzwyczajeń. Fajne narzędzie, brać i fotografować. Jedyne narzekanie jakie jestem w stanie zrozumiec to cena, wyższa niż lustrzanki o podobnych parametrach. Ale to cena za nowość i jest się w bardziej perspektywicznym systemie R.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Gdyby canon z R-ką się postarał to byłby eksodus, do którego w pierwszej kolejności bym się sam załapał.
    jakby sie Canon postaral z R, to R mkII musialby wyjsc za 5 lat, zeby ktos go kupil. a tak w tym samym odstepie czasu wyklepia z 5 modeli, w miedyczasie walac takimi szklami po oczach, ze te R-ki nie bedzie kupowalo sie dla kompatybilnosci z EF, tylko z RF.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Wcześniej coś pisałem o moim zapoznaniu się z Canon R, nikt nie podjął tematu. Tym się całkiem fajnie fotografuje. Nie wiem czego w końcu się oczekuje od aparatu? Ma fajny AF, czuły. Matryce nie gorszą niż lustrzanki Canona.
    dokladnie jak bylo z 6D mkII...

Twoj wniosek mnie zupelnie nie dziwi...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 10-12-2018 o 12:56
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów