Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Taka może trochę anegdotka.
    Dziś w warszawskiej fotostradzie kupowałem FE 100-400 (tak tęskniłem ze Canonowskim 100-400 mk2, że postanowiłem kupić coś jeszcze lepszego ;-) ).
    No i przemiła pani sprzedająca powiedziała "o jaki dobry dzień, plan zrobiony już z rana". Na pytanie o co chodzi, powiedziała, że jej szef mówi "dzień bez sprzedanego grubego Sony dniem straconym". I ponoć codziennie schodzi im coś grubego. W porównaniu do pozostałych marek to tak 4 razy więcej.

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    "o jaki dobry dzień, plan zrobiony już z rana".
    No to pewnie dzisiaj w cyfrowych powiedzieli po moim zakupie: "o jaki dobry dzień, plan tygodniowy dla Canona zrobiony już w poniedziałek" skoro ten szajs tak marnie się sprzedaje .
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Re: Odp: Canon EOS R

Dziś w warszawskiej fotostradzie kupowałem FE 100-400 (tak tęskniłem ze Canonowskim 100-400 mk2, że postanowiłem kupić coś jeszcze lepszego ;-) ).
    No i przemiła pani sprzedająca powiedziała "o jaki dobry dzień, plan zrobiony już z rana". Na pytanie o co chodzi, powiedziała, że jej szef mówi "dzień bez sprzedanego grubego Sony dniem straconym". I ponoć codziennie schodzi im coś grubego. W porównaniu do pozostałych marek to tak 4 razy więcej.
    "ponoc"...

ponoc to szkla G sa takie wypasione. a gdzie nie pojade, to i tak widze do tych paczek od papierosow poprzykrecane czerwone paski...
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: Re: Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ponoc to szkla G sa takie wypasione. a gdzie nie pojade, to i tak widze do tych paczek od papierosow poprzykrecane czerwone paski...
    Niemajętni canoniarze kupują aparaty Sony w pogoni za rozdzielczością, dynamiką, klatkami na sekundę, eye-af i kolejnymi EV wyciągniętymi z cieni?
    Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 03-12-2018 o 20:54

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

p,paw
    No i co z tego wynika?

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    FE 90 mm F2,8 Macro G OSS, FE 100mm F2.8 STF GM OSS, a w przyszłym roku FE 135mm f/1.8 GM Lens .
    Ale doskonale rozumiem, że zawsze fajnie jest hejtować jakiś inny system coby się samemu dowartościować
    Wiesz czasem to nie wiem czy Ty naprawdę nie widzisz, że robisz dokładnie to co zarzucasz innym czy udajesz?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-12-2018 o 21:32
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów