Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS R

W kolejnych miesiącach czeka nas ciekawy rozwój sytuacji, tak sądzę. Dlaczego:

1. Cała rodzina Sony A7 (w tym poprzednie modele serii II oraz model R) sprzedaje się bardzo dobrze. A7 III sprzedaje się rewelacyjnie. A9 słabo/przeciętnie.
    2. Eos R sprzedaje się co najwyżej przeciętnie, Nikon Z słabo.
    3. Canon M50 sprzedaje się co najmniej bardzo dobrze, ale to niewiele zmienia, bo to segment rynku, który daje zarobić słabo i wszyscy producenci uciekają w FF.

Powyższe dotyczy rynku US.

To taki zaczyn do myślenia jakiego aparatu potrzebuje w tej chwili Canon najbardziej A potrzebuje bardzo.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 30-11-2018 o 12:10

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    W kolejnych miesiącach czeka nas ciekawy rozwój sytuacji, tak sądzę. Dlaczego:

1. Cała rodzina Sony A7 (w tym poprzednie modele serii II oraz model R) sprzedaje się bardzo dobrze. A7 III sprzedaje się rewelacyjnie. A9 słabo/przeciętnie.
    2. Eos R sprzedaje się co najwyżej przeciętnie, Nikon Z słabo.
    3. Canon M50 sprzedaje się co najmniej bardzo dobrze, ale to niewiele zmienia, bo to segment rynku, który daje zarobić słabo i wszyscy producenci uciekają w FF.

Powyższe dotyczy rynku US.

To taki zaczyn do myślenia jakiego aparatu potrzebuje w tej chwili Canon najbardziej A potrzebuje bardzo.
    Jakieś dane?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Opole

Działa komuś normalnie jakiś chiński flash? 2 różne modele Yongnou niestety nie współpracują najlepiej.
    EOS R + 6D + 24L + 35IS + 50 1.4 + 85 1.8

Fotograf ślubny Opole
    facebook

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jakieś dane?
    Nie. Może luty-marzec, wtedy oficjalne Canona będą. Się przypomnę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Wjedziesz i pozamiatasz forum jak rycerz na białym rumaku

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Wjedziesz i pozamiatasz forum jak rycerz na białym rumaku
    Wolałbym sobie kupić jednak jakieś fajne bezlustro Canona Do wiosny mają czas Bo obiektywy (EF) już mam i jestem z nich więcej niż zadowolony.

Miasto
    Pod Tatrami

Ale oficjalne dane Canona gdzie, ile i czego sprzedaje Sony i Nikon - nie pij tyle bo szkoda zdrowia ...
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale oficjalne dane Canona gdzie, ile i czego sprzedaje Sony i Nikon - nie pij tyle bo szkoda zdrowia ...
    Tutaj chyba najbardziej interesuje nas Canon przecież? A co to, Sony i Nikon nie robią raportów kwartalnych? Takie same spółki notowane na giełdzie jak i Canon.
    Szczerze powiedziawszy to bardziej mnie interesuje jak szybko Canonowi spada sprzedaż niż jak szybko Sony rośnie.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 30-11-2018 o 16:51

Miasto
    Pod Tatrami

Tutaj chyba najbardziej interesuje nas Canon przecież? A co to, Sony i Nikon nie robią raportów kwartalnych? Takie same spółki notowane na giełdzie jak i Canon.
    Szczerze powiedziawszy to bardziej mnie interesuje jak szybko Canonowi spada sprzedaż niż jak szybko Sony rośnie.
    Przeczytałeś w ogóle co wyżej napisałeś? Czy po prostu piszą to dwie osoby ? Napisałeś wyżej o sprzedaży konkretnych modeli w konkretnym kraju i o tym który segment rynku daje marne zarobki dlatego zapytałem o źródło, a Ty piszesz jakieś opowiastki o raportach kwartalnych w marcu . Po prostu szkoda czasu na takie rozkminy jak nie ma konkretów ... ...
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów