Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
Druga sprawa to faktyczne zderzenie faktów "posiadam lustrzankę" i "umiem robić niezłe zdjęcia" - niestety tutaj nie wyszło najlepiej. Sprawdzałem to prostym testem (wcale nie intencjonalnym). Po prostu prosiłem, żeby ktoś zrobił mi fotkę - w końcu jak jesteś sam na wypadzie to zależy Ci, żebyś miał też jakieś swoje zdjęcia. No i niestety 95% twórczości jest do wywalenia. Albo głowa wystająca z dołu kadru (bo cała góra miała się zmieścić) albo kompozycja w stylu weź lupę to siebie zobaczysz, grunt że widać cały most. Najlepsze zdjęcie zrobił mi posiadacz ajfona, który odwdzięczył się za to, że ja mu zrobiłem potrecik jego telefonem...

p,paw
normalne - daleko posunięta specjalizacja landszafciarska - też nie przepadam jak mi ktoś gitarę zawraca jak tworzę - a małżowinka jak chce mieć pamiątkowe zdjęcia to bierze sobie swój aparat, raz robilśmy z kumplami "zrób mi fotkę na facebooka" na morawach (bo ktoś stwierdził że miejscówka się nadaje) było śmiesznie bo nikomu się nie chciało długich tele zmieniać na coś normalnego i ciągle padały hasła "stań ... trochę dalej proszę" ale fotki wyszły zupełnie ok separacja rozmycie prawie jak w dobrej portretówce, a posiadacz ajfona pzyzwyczajony do normalnego kąta , co do specjalizacji to ostanio popularne portale pokazują np. ślubnego co zrobił zdjęcia gór na wycieczce w górach - i co i nico zdjęcia jak zdjęcia - średnia strefa stanów średnich - moja małżowinka takie same zrobi a czasem nawet lepsze