Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Pierwsze F1 w wersji F-1 High Speed ​​Motor Drive wyprodukowano na Zimowe Igrzyska Olimpijskie 1972 w Sapporo w Japonii. Później Canon był oficjalnym sponsorem podczas Letnich Igrzysk Olimpijskich w 1984 roku i wydał na tę okazję pamiątkową wersję Nowego F-1. Nawiasem pisząc to przez lata korpus Canona F1 był podstawowym body w wyposażeniu reporterów zagranicznych oraz polskich agencji fotograficznych.

http://www.mir.com.my/rb/photography...mpicFrontB.JPG
    http://www.mir.com.my/rb/photography...icDataback.JPG
    Piękny.
    Natomiast u mnie sprawy się mają tak że ciężko o obiektywne źródła jak to rzeczywiście wtedy było. Z tego co czytałem w kilku miejscach (nie chce mi się tego szukać) to przez dekady w analogu MF absolutnym liderem rynku pro był Nikon.
    Później jak się pojawił AF to Canon pozamiatał i były takie jęki w branży jak tutaj, bo rozwiązanie Nikona i Minolty pod tym względem było dalekie od doskonałości. I to nie były jakieś pierdoły o które się tu spieramy ale rzeczy zupełnie podstawowe - sprawność i szybkość działania AF (śrubokręt w opozycji do USM to był śmiech na sali przy dłuższych szkłach), stabilizacja optyczna której u konkurencji przez lata nie było, to samo jasne stałki, później w erze cyfry doszły szumiące matryce ccd, brak przez długie lata FF itd.
    Piszę skrótami, bo to nie miejsce na takie rozkminy ale moim zdaniem dla nas jedyne to wybierać co najlepsze w danej chwili i nie myśleć że może coś tam będzie, bo tak realnie nie wiadomo co i kiedy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-11-2018 o 21:01
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów