#Arkosol - niestety nie, podobno nieco pomaga, przynajmniej wg testu aparatu na Optyczne.pl. Następnym razem spróbuję.
#Bangi - hm, pewnie masz rację, ale tu naprawdę źle to wyglądało. W 6d nie rzucało się to tak w oczy. Jak czytam w teście na optyczne, to R ma tendencję do przesycania barw i to też zwyczajnie rzuciło mi się w oczy wczoraj.
#Robert - kolego, skoro mam 6d od 8 lat to do czego mam innego porównać? Nie wychwalam 6D nad niebiosa i nie jest to najlepszy aparat świata. Zwyczajnie porównuję, bo używałem. Gdybym żył sentymentem to by 6D nie leżał w szafie, tylko bym woził to body "w razie W". Obrabiam w Photoshopie 2022, tak, tylko raw. Generalnie pewnie macie rację (choćby te zdjęcia co wrzucałem kilka postów temu. Takie pseudo porównanie R i 6D. Zdjęcia z obu korpusów są "żółte", ale zwyczajnie w R bardziej rzuciło mi się to w oczy. W 6d nie rzucało się to tak, jak w R.
Nie jestem antyfanem tego aparatu, ale zwyczajnie wytykam wady, które zauważam. Każdy z Was na pewno też wiele wad w nim widzi.