Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4136

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    A tak z innej beczki: na stronie Optycznych pojawił raport CIPA za sierpień, jest tam między innymi taka informacja:

"Dostawy lustrzanek w sierpniu wzrosły o 39 tys. sztuk, a bezlusterkowców o 9.5 tys."

Wygląda na to, że lustrzanki jeszcze tak całkiem nie umarły :-)
    W sytuacji kurczącego się rynku sprzęt foto będzie kupować coraz więcej świadomych użytkowników, a coraz mniej amatorów pstrykaczy (dla tych są komórki) więc tu trzeba szukać odpowiedzi w kwestii trendów sprzedażowych. Podejrzewam że odpowiedzią co dalej będą premiery nowości. Podejrzewam też że w samym Canonie czekają na reakcje rynku i w zależności od tego będą reagować.

Cytat Zamieszczone przez Jacek Zobacz posta
    Bardzo ciekaw jestem czy są publikowane dane, na procentowy udział w sprzedaży Canona, poszczególnych typów aparatów. Czyli 1D - %?, 5D - %?, 6D - %?, itd, itp w całości sprzedaży. Chodzi mi także o to, jaki procent w produkcji i sprzedaży mają aparaty dla rzemieślników, a jaki dla amatorów. Skoro te nowe są takie drogie, ale trzeba na nie czekać, może są produkowane tylko na konkretne zamówienie. Tym bardziej, że dyrektor Canona już rok temu ogłaszał spadek sprzedaży o ponad 50%.
    Takich danych raczej nikt Ci nie ujawni.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-10-2020 o 16:24
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

Takich danych raczej nikt Ci nie ujawni.
    To będzie widać po wartości sprzedaży; prawdopodobnie wartość sprzedaży będzie teraz rosła szybciej niż ilości sprzedanych szt.
    Swoją drogą Canon dobrze wybrał moment przejścia na bezlustra, skoro lustrzanki jeszcze się sprzedają.

Uprawnienia umieszczania postów