Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
Hasło klucz w polu wyszukaj na yt: eos r vs 5d mark iii
To wspaniała rada, drogi kolego.
Można oglądać wręcz godzinami filmy z kiepską, bezpłciową, ale za to ściągniętą za darmo z bazy muzyką, w których to (filmikach) jutuberzy porównują funkcje ciężkie do samodzielnej oceny czy znalezienia: takie jak ilość megakisieli, ilość przycisków, jakość zdjęć (wszystko to na skompresowanym filmie YT full hd niezbyt ukrywającym jednak ****** poziom retuszu), czy też tak podstawową cechę aparatów, jak zachowanie RAWów po podniesieniu ekspozycji o półtora biliona EV.
Niestety, porównania praktyczne np. AF są już cięższe do realizacji. Nie widziałem filmu pokazującego jutubera operującego [częścią] ekranu LCD w celu zmiany punktu AF, co dla mnie, prymitywa wychowanego na jojsticku jest (chyba) ważne.
Wiem, mogłem się kurde postarać i obejrzeć przynajmniej chociaż z 1400h jutuby
Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
Aparaty ML generalnie bardzo słabo sobie radzą w wysokich i niskich temperaturach. Zawieszają się, zwalniają z reakcją. Tu dslr radziły sobie znacznie lepiej. Gładzik olej, bo go nie będziesz używał praktycznie wcale. Servo ze śledzeniem i ramką na środku. Preferowane ustawienia i tyle. Przesiadka kompletnie bezbolesna i przyjemna dla kieszeni. Szkła masz po EF a baterie z 5d pasują.
Chcesz coś więcej pisz priv. Tu mam dosyć gówno burzy od pewnych osób. Mam ten aparat od ponad roku. 5dIII tez miałem.
Dzięki za informacje!
W zasadzie to zwróciłeś uwagę na coś, co może dla posiadacza ml jest oczywiste, ale ja o tym nie mam pojęcia.
Jak sobie przypomnę, to urządzenia, których używałem do wideo, klękały przy wysokich temperaturach. Może (czyt. gdybam sobie, bo się nie znam) to jest związane z potrzebą ciągłego używania matrycy? Może dlatego też ml, które w końcu też praktycznie cały czas używają matrycy, również wysiadają po przekroczeniu pewnej temperatury roboczej?