Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
Witajcie!
Moje poniższe pytania pewnie już znalazły odpowiedzi w wątku, ale no...ten, tego, 289 stron to jest za dużo, żeby cokolwiek znaleźć - w związku z tym je zadam, ale najpierw umieszczenie w kontekście:
Jestem posiadaczem 5D3, za 2 miesiące będę w sytuacji, w której bardzo, bardzo niesłitaśnie byłoby, gdyby mi mój staruszek padł, a jednocześnie będzie wystawiony na ciężkie warunki 'środowiskowe' typu wysoka temperatura, wilgotność.
Zastanawiam się, co by było, gdyby moje pstrykadełko padło w takim momencie. Do niedawna miałem 2 body, teraz tylko jedno - pojawia się wobec tego myśl, na razie teoretyczna, o dokupieniu dodatkowego body...być może właśnie EOS R.

Moje pytania:
- czy ktoś, na podstawie własnych doświadczeń, jest w stanie porównać AF 5D3 z R-ką? Zarówno statyczny, jak i powiedzmy trochę dynamiczny?
- jak wygląda współpraca R-ki z obiektywami z dslr (oczywiście uwzględniając przejściówkę)? Czy są może jakieś wyjątki, które mogłyby nie zadziałać właściwie?
- jak szybko można zmieniać punkty AF maziając po tylnym LCD z przyłożonym okiem do wizjera? Z tego, co widziałem na jutubach, wybierak działa po prostu wolno.
- jak precyzyjny jest AF punktowy? Da się z nim precyzyjnie pracować z np. ostrzącym na oko 85L2?
Wystarczy ze odpalisz dowolny film na YT pokazujacy prace na R i poznasz odpowiedzi na swoje pytania Ogolnie nie ma czego porownywac w kwestii szybkosci, ostrosci, powtarzalnosci. Reszte doczytac w tym watku i zobaczysz na YT