Dorzucę swoje trzy grosze w kwestii obsługi R.
Ogólne wrażenie całkiem pozytywne, a z rzeczy o które ludzie się "czepiają"...
Gładzik jak gładzik. Nie wadzi, ale zwykłym kółkiem działałbym tak samo - nie mam adaptera z pierścieniem, więc ustawiłem tam sobie zmianę ISO (szybciej/sprawniej niż M-Fn). Wcześniej miałem tam ustawione powiększenie obrazu, tego do kółka raczej nie dałoby się przypisać - więc z odpowiednim adapterem/RFami przydatne narzędzie.
Ten nieszczęsny koszMi osobiście jakoś bardzo to nie przeszkadza, ale wciska mi się go najtrudniej ze wszystkich przycisków - jest jakoś głębiej osadzony/ma większy skok? Jeszcze nie przyglądałem się temu bliżej.
Obsługa AF... Ekranik - super. Jednak zazwyczaj (w 80D) mam "schowany", w bezlustrze z racji EVF jego odwracanie jest zasadniczo zbyteczne (w lustrze choćby zmiana WB była bez tego zwyczajnie niemożliwa) - dlatego sympatycznie byłoby mieć inne opcje. Niekoniecznie joyI tu przechodzimy do kolejnego "problemu" (chyba że to ja muszę jeszcze znaleźć jakąś opcję) - czemu "kółko" wokół Set/Q jest bezużyteczne? Samo z siebie nic nie robi, trzeba wcisnąć lupkę żeby zmieniać nim punkty, ale wtedy już można użyć kółek. Jeszcze rozumiałbym jakby miało inną funkcję, ale tak jak jest - bez sensu.