Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Picture Style nie wpływa na RAW, w sensie że jak robisz tylko RAW lub RAW + JPG, to obraz który widzisz (JPG) będzie wg ustalonego Picture Style, ale sam RAW to dalej surowy zapis.
    Czyli jak focę RAW i mam PS to po prostu na miniaturce, która jest w JPG zaszyta w RAW widzę efekt. Wydawało mi się, że tam też zapisuje się info o tych przesunięciach suwaków ale może mi się właśnie tylko wydawało.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Bez przesady z tym modleniem. Wczytujesz zdjęcie i z automatu (czyli ustawienia predefiniowane programu) albo 3 ruchy suwakami.
    Nie używam żadnego z tych programów, więc tu ci nie doradzę.
    Na dzisiaj lustrzanki i bezlustra nie ubarwiaja tak świata jak telefony. Jeśli chcesz tak robić zdjęcia lustrzanką to albo będziesz zdjęcia wrzucał w taki program, albo zmieniał parametry w Picture control. Tylko, że tzreba wiedzieć kiedy co jak zmienić, to wymaga większej wiedzy i doświadczenia niż używanie programów o których mówiłem. No i żona nie będzie grzebałą w Picture style.
    Podaruj sobie lustrzanki, kup prosty kompakt z trybami tematycznymi.
    Telefony nie mają zakresu tele, raczej odpadają.
    Bezlustra tez tu nic nie pomogą. One też są za dobre jak na to co chcesz To kwestia DR, a matryce bezluster to często te same matryce co w lustrzankach (tak jest w bezlustrach Canona i Nikona, u Sony nie, bo już nie robi lustrzanek )
    No właśnie ten M100 Canona to już całkiem nieźle daje rade, jak się go podczepia do teleobiektywów L'ek to jest na prawdę fajna zabawka.

Kupiłem ten Luminar 4, wydaje się, że daje radę jako taki szybki i tani LR . LR mam w wersji 6 o ile pamiętam, ostatniej wieczystej i np nie obsługuje M100 RAWów, muszę konwertować.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez adzi Zobacz posta
    Czyli jak focę RAW i mam PS to po prostu na miniaturce, która jest w JPG zaszyta w RAW widzę efekt. Wydawało mi się, że tam też zapisuje się info o tych przesunięciach suwaków ale może mi się właśnie tylko wydawało.
    Tak, na miniaturce JPG masz efekt z Picture Style, być może te ustawienia gdzieś się zapisują, jak otwieram taki RAW w DPP, to w DPP suwaki już są ustawione jak było w Picture Style, ale nie wpływa to na RAW, bo ja wrzucę tego samego RAW do LR, to LR zapodaje swoje ustawienia.

Uprawnienia umieszczania postów