"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dzięki za opinięNapisałem wyżej, iż na początek stać mnie tylko na body plus 24-105 i tylko takie zestawy rozważam. uważam, że obydwa zoomy są bardzo zbliżone do siebie więc raczej będę się sugerował wygodą obsługi oraz przyjemnością z korzystania z danego systemu. Oczywiście mam też na uwadze przewagę szkieł systemowych do Sony jak i dostępność innych producentów czytaj Tamrona 28-75 czy 17-28 obydwa zapewne są rewelacyjne ale wolę zakres 24-105 czy też 16-35/4.0.
Byłem dziś w sklepie patrzyłem, macałem i fociłem zestawami Canona oraz Sony. Przemyślenia na szybko - Sony lepszy. Autofokus soniacza zarówno w trybie single jak i servo jest lepszy/szybszy od Canona i to nie podlega dyskusji. Jeśli komuś zależy na szybkości i sprawności systemu af to Sony nie ma konkurencji. Co do Canona to samo ustawianie ostrości jest szybkie, seria wolniejsza, tryb ciągły ze śledzeniem niestety słabiej niż u Sony ale działa przyzwoicie - tutaj zapewne nowa wersja softu 1.4 poprawi sytuację, poczekamy zobaczymy. Co wiec lepsze u Canona? Ergonomia i ten chwytW moich dłoniach Canon leżał idealnie; poza tym na plus znacznie lepszy ekran oraz lepszy wizjer (nie aż tyle co ekran ale różnica zauważalna i należy o tym wspomnieć). Obiektywy 24-105 obydwa bardzo podobne w moim odczuciu więc tutaj remis. Matryca? Wole Sony ze względu na lepszy zakres dynamiczny oraz ISO. Ogólnie wybrałem Sony. Dziękuję za uwagę.
Miłego dniamoja www
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 04-09-2019 o 14:23
No przecież nie o to chodzi...
Obowiązek udostępnić klientowi do pomacania i zrobienia kilku zdjęć.
A tłumaczenie było, że aparat, który kupiłem ma napstrykane, bo jako pro dealer dawali macać klientom.
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 04-09-2019 o 16:29