Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zaraz się okaże że Sony daje gówniane wizjery żeby ułatwić zrobienie artystycznych zdjęć ....
    Nie. Sony wykupiło reklamę na forum Canona. Dziwię się, że jeszcze w to brniecie. Jedyne wyjście, to ignor dla różowych trolli. Reklama przestanie się opłacać.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Dziś fotografowałem Rką mecz młodego. AF servo daje radę. Największym dla mnie ograniczeniem było to że po przyłożeniu do oka wizjer potrzebuje chwili by odpalić, czego w lustrze z oczywistych względów nie ma. Jest to dość istotne ograniczenie, ale odpowiednio się przygotowując można to zniwelować.
    Mimo tego zdjęcia wyszły jak chciałem.
    Widzę, że ciągle jesteś zadowolony pytanie odnośnie AFu przy fotografii dzieciaków jasnymi stałkami. Lepiej to trafia niż 6d2? w ogóle zostawiasz sobie mimo wszystko 6d2?

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Joakim Karlsson jak widzę prócz D810 używa też Canona R ze szkłem 85 mm (zamiennie z 5D IV https://wallhere.com/en/wallpaper/1591347 ( https://wallhere.com/en/tag/34866 )
    To bdb fotograf. Nawet R-ką potrafi zrobić świetne zdjęcie ale przyznaję, że mnie zaskoczyłeś, bo zawsze go kojarzyłem właśnie z nikonem (i tą modelką )
    Ostatnio edytowane przez jinks ; 12-05-2019 o 20:47
    Miłego dnia
    moja www

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    (...)Lepiej to trafia niż 6d2? w ogóle zostawiasz sobie mimo wszystko 6d2?
    IMHO lepiej, ale trzeba pamiętać o ograniczeniach, o czym pisałem w kontekście meczu i "odpalania" wizjera.
    Tryb SERVO ze śledzeniem działa bardzo dobrze i seria z priorytetem ostrości (ta wolniejsza) również, przy szybkiej serii trochę się gubi, ale bez tragedii.
    Przy jasnych stałkach duże znaczenie ma też IMHO technika robienia zdjęć i pilnowanie by z GO nie uciec po prostu.
    Na razie 6d2 zostaje, czy zostanie do jej starości zdecyduję się pod koniec roku. Zostaje w zasadzie przez samoloty, bo gdyby nie one to bym 6d2 też sprzedał, a na razie nie miałme okazji Rki sprawdzić na pokazach.

Uprawnienia umieszczania postów