Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez saxjas Zobacz posta
    Zauważyłem promocję do 29.04. na R w Euro, więc może komuś się przyda.
    Dzięki za informację. Posiadam tam konto ale jak czytam poniższy komentarz (opublikowany w opiniach dla "Canon EOS R Body + Adapter EF-EOS R") to coś mnie powstrzymuje przed ewentualnym zakupem w tym sklepie. Raz tam kupowałem obiektyw i przyszedł cały ale pudełko wyglądało jak z kibla wyciągnięte.

Nie polecam zakupu. Aparat miał wadę fabryczną w postaci uszkodzonego pixela niemalże w centrum kadru. Na następny dzień został zwrócony do sklepu, ze wskazaniem na wymianę na nowy. Już po 2 TYGODNIACH dostałem lakoniczną odpowiedź, ze aparat zostanie naprawiony, jednak nie podano żadnego terminu. W serwisie CANON dowiedziałem się, że pojechał do Niemiec ??? (po co? dlaczego nie serwis w Warszawie? wydłuża to tylko czas reklamacji) Sprzęt był dostarczony w pudełku nie oplombowanym żadną nalepką QC producenta, co mnie dziwi. Nie polecam sklepu ze względu na sposób załatwienia reklamacji, zero informacji o czasie i sposobie naprawy, sprzedawca nie był w stanie ocenić wady. Chyba lepiej kupować sprzęt foto w salonach autoryzowanych, w których można na miejscu ocenić stan techniczny. Smutne jest to, że Canon wypuszcza aparaty tej klasy bez dokładnej kontroli jakości. Chyba czas na zmianę producenta sprzętu foto.
    W sumie to dziwnie ten człowiek ogarnął temat. Załatwianie czegokolwiek (reklamacja, zwrot) z poziomu Euro może być przykrym doświadczeniem, żeby daleko nie szukać https://www.canon-board.info/threads...4%85cy-plastik Sam kiedyś walczyłem o swoje żeby mi oddali pieniądze za plecak z wadliwym suwakiem i korespondencyjna przepychanka z nimi była konkretna.

Media Markt też obniżył cenę na 9998 zł plus dostaje się 950 zł na karcie podarunkowej Carrefour.

W dniach 10-12 maja odbywają się w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie targi Electronics Show i może z ich okazji firmy przygotują jeszcze jakieś dodatkowe obniżki https://mediamarkt.pl/electronics-sh...?clickId=46036

Generalnie jestem zaskoczony tym że nasze rekiny biznesu fotograficznego nie zrobiły jakichś fajnych promocji na Wielkanoc, chyba za dobrze im się powodzi. W ten weekend napisałem do Canon Polska na FB czy po zakończeniu tej promocji z kursem fotograficznym będziemy mogli liczyć na taką promocję jaką mają w UK https://www.canon.co.uk/cashback/current-cashback/ no i oczywiście nie otrzymałem żadnej odpowiedzi co mnie raczej nie zaskoczyło bo co oni mogą jak najprawdopodobniej wykonują tylko dyspozycje jakie przychodzą z europejskiej centrali z siedzibą w Holandii?
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 26-04-2019 o 15:49

Uprawnienia umieszczania postów