Pokaż wyniki od 1 591 do 1 600 z 4136

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Chowanie "się" za pojęciem system nic nie zmienia, .... no może z wyjątkiem samopoczucia.

Jak do tej pory system ML FF Canona to jedna puszka i trzy obiektywy i musi upłynąć trochę czasu aż to się zmieni.
    Nic "sprzętowo" z ML APS-C nie pasuje do ML FF.
    Nic nie zmieniają adaptery dające możliwość podpięcia z zachowaniem w pełni wszystkich funkcji ponad 80 aktualnie produkowanych szkieł i pewnie ponad grubo setkę już nieprodukowanych oraz dziesiątki szkieł producentów niezależnych? Chyba że jest gdzieś ustawa zabraniajaca podpinania do Canona czegokolwiek w ten sposób ?
    Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Ale Nikon, Sony, Panasonic, ... ostro promują ML FF i to jest obok funkcji foto w smartfonach główny problem Canona.

Decyzje zakupowe coraz częściej podejmują osoby które wychowały się na komputerach i smartfonach, przejście pomiędzy interfejsami, obsługą softu jest czymś naturalnym dla tych ludzi. To smartfony będą narzucać interfejs użytkownika w aparatach foto, funkcje AI z smartfonów przechodzą do aparatów foto, być może cała tylna część aparatów foto szybko będzie jednym ekranem dotykowym.

To co od dziesięcioleci wypracowały firmy foto znika, zmienia się, im szybciej to zaakceptujemy tym lepiej dla nas

jp
    Tak i dlatego ten zacofany Canon ma jedne z najbardziej intuicyjnych i rozwiniętych wyświetlaczy dotykowych w ML .

Pomijam drobiazg że w bezlusterkowcach zaczynają być liderem rynku (przynajmniej tak wynika pośrednio z dostępnych info) - więc albo są psychiczni, że nie chcą rozwjać tego segmentu albo..... coś Ci nie bardzo wyszedł ten wywód ....
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-01-2019 o 04:42
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów