Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
Tak było do tej pory.
A czy będzie nadal to chyba zależy czy nowe ML Canona będą na poziomie konkurencji.
Nie. To jest (prawie) zupełnie bez znaczenia. Prawie, bo aż o tyle gorszy nie będzie (o ile nie będzie lepszy).
Zerknij co wytłuściłem poniżej, nie moja wypowiedź, ale sie zgadzam:

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
..Jeżeli Sony miało by konkurować z systemem Canona jako całością to nie wiem co by się musiało stać, żeby to starcie wygrać. No way. Zastanawiam się na ile zmieniający się rynek zmieni też kryteria tej konkurencji. Już kiedyś pisałem - Nokia też wydawała się mieć niepokonaną pozycję na rynku. A wiemy jak to się skończyło.
Porównanie bardzo mocno nietrafne. Telefon wymieniasz co 2-3 lata i nie ma systemu, który by cie w nim trzymał.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Canon nie potrzebuje nigdzie wracać.
Te testy są zupełnie bez znaczenia dla normalnych uźytkowników. Większość obecnie produkowanych obiektywów wypełnia z nawiązką oczekiwania większości użytkowników. Ważne jest ile jest tych szkieł dostępnych, w jakich zakresach cenowych, jaką mają relacje ceny do jakości, jaka jest dostępność szkieł używanych, ile jest rodzajów szkieł specjalistycznych - długich tele - tych jasnych i tych ciemnych, szerokokątnych, szerokokątnych specjalnych (tilt-shift), macro, zwykłych tanich dobrej jakości zoomów "do pracy" itd.
Podniecanie się cyferkami jest może dobre na forum, ale jak przychodzi do konkretnych zadań to liczy się to co jest dostępne tu i teraz i za ile. Na tym bazuje Canon i Nikon i dlatego te systemy mają tak silną pozycję rynkową mimo różnych niedostatków. W obu systemach szkieł są setki, najróżniejszych.
Dokładnie tak.